Hyppää sisältöön
Yleisömassa suuren tapahtulavan edessä, taustalla kolme mäkihypyn hyppyrimäkeä.

Tapahtumajärjestäjälle

Näin järjestät tapahtuman

Tapahtuman järjestäminen vaatii monien asioiden huomioimista. Onneksi apuna on Lahden kaupungin tapahtumapalveluiden koostama infopaketti.

Tehdään tapahtuma!

Tapahtumien Lahti

Lahti tarjoaa upeat puitteet tapahtumille sisällä ja ulkona, aina kotoisista korttelitapahtumista urheilun maailmanmestaruustasolle. Amatöörit ja ammattilaiset, juniorit ja seniorit, harrastajat ja maailman huiput; tuokaa tapahtumanne kotiin!
Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi Lahteen liikunnan, urheilun ja kulttuurin lisäksi myös kokoukset, kongressit, messu- ja viihdetapahtumat, joille kaikille meillä on monipuolinen tila- ja osaajavalmius.

Liikunta- ja urheilutapahtumia

Lahtelaisessa tapahtumaympäristössä huikeat harjumaastot haastavat maailmanluokan urheilutähdet ja liikunnan harrastajat kaikkina vuodenaikoina.
Upean luonnon lisäksi urheilutapahtumille on tarjolla monipuolinen, uudistettu infra, joka täyttää kansainvälisten kilpailujen vaatimukset hyvin laajassa lajikirjossa sisä- ja ulkoareenoilla.

Lahdessa on valmius perinteisten hiihtourheilu- ja yleisurheilutapahtumien lisäksi järjestää tasokkaasti kilpailuja myös mm. palloilu- ja budolajeissa, frisbee- ja ratagolfissa, melonnassa, pyöräilyssä, suunnistuksessa, triathlonissa ja moottoriurheilussa. Yhdessä tapahtumajärjestäjien kanssa huomioidaan niin taloudelliset, kulttuuriset kuin sosiaalisetkin tekijät - ympäristöä kunnioittaen.

Ensimmäiset talviurheilukilpailut järjestettiin jo vuonna 1923 ja tämän pitkän kokemuksen ansiosta Lahdessa on monipuolista osaamista, jonka avulla tapahtumien järjestäminen on helppoa. Vuonna 2023 Salpausselän kisat juhlivatkin pyöreitä vuosia – huikea historia osoittaa Lahden olevan oikea paikka järjestää tapahtumia, joista tulee oman aikansa ikoneita!

Kulttuuritapahtumia

Teollisuuskaupungin historia on jättänyt Lahteen tietynlaisen rouheuden. Tätä samaa asennetta on nähtävissä paikallisessa kulttuuritarjonnassa, joka levittäytyy laajalla skaalalla aina kansainvälisesti tunnustetusta klassisen musiikin osaamisesta paikallisiin korttelitapahtumiin asti.

Lahdessa ei kaihdeta kulkea omia polkujaan taiteentekemisen saralla. Siitä todisteena ovat muun muassa Harley-Davidsonilla revitetty urkukonsertto Lahden Urkuviikoilla sekä asema Suomen ensimmäisenä Fringe-kaupunkina, kun Lahti Fringe Festival otettiin osaksi kulttuuritarjontaa. Lahdessa arvostusta nauttivat, kaupungin kulttuurituotannon helmet Sinfonia Lahti ja Lahden kaupunginteatteri houkuttavat yleisöä yli maakuntarajojen. Lahden museoelämä koki uuden renessanssin uuden taide-, juliste- ja muotoilumuseo Malvan myötä keväällä 2022. Kaupunkia elävöittäviä taiteentekijöitä hyödynnetään mielellään myös tapahtumatuotannossa.

Lahtelainen kulttuuri on mielenkiintoista, elävää ja se voi hyvin. Kulttuuritapahtumille on paljon tilausta, tekijöitä ja upeita areenoita, kuten vetovoimainen ja arvostettu Sibeliustalo.  Kesällä 2020 Lahdessa perustettiin Kulttuuria Lahessa -verkosto, joka nostaa eri markkinointikanavissa esiin paikallista, laadukasta, omaleimaista ja merkityksellistä kulttuuri- ja taidekenttää tapahtumineen. Vastaiskuna koronan hiljentämille estradeille perustettu verkosto kokoaa yhteen paikkaan tiedon Lahdessa tapahtuvista kulttuuririennoista, jotta yleisö löytäisi nopeasti takaisin lähitaiteen pariin.

Yhteystiedot