Hyppää sisältöön
Blockpartyssa istutettiin kukkia.

Tapahtumajärjestäjälle

Lahen Lava – kesäinen oleskelu- ja tapahtuma-alue

Lahden kauppatorille toteutetaan kesäksi oleskelu- ja tapahtuma-alue ”Lahen Lava”.

Alueella on pieniä esityksiä varten valmiina katettu 40 neliön esiintymislava, perustason äänentoisto- ja valotekniikka sekä teknikko veloituksetta. Muut tarvikkeet ja soittimet on kunkin esiintyjän tuotava paikalle itse. Suurempiin esiintymisiin tarvittavaa äänitekniikkaa ja teknistä henkilökuntaa pitää varautua myös tuomaan paikalle itse ja samalla varmistamaan mahdolliset lupiin liittyvät asiat tapahtumapalveluilta.

Lomakkeella pystyy hakemaan yhden tai useamman esitysajan torille tapahtuma-alueen aukioloaikoina 1.7.–31.8. Tutustu huolellisesti lomakkeen täyttöohjeisiin ensimmäisellä sivulla.

Lahden kaupungin tapahtumapalvelut käsittelevät kaikki hakemukset saapumisjärjestyksessä ja vahvistavat varauksen hyväksymisen kolmen työpäivän aikana hakemuksen jättämisestä.

Varauslomakkeen voi täyttää myös englanninkielisenä.

Täytä varauslomake

Tapahtumien Lahti

Lahti tarjoaa upeat puitteet tapahtumille sisällä ja ulkona, aina kotoisista korttelitapahtumista urheilun maailmanmestaruustasolle. Amatöörit ja ammattilaiset, juniorit ja seniorit, harrastajat ja maailman huiput; tuokaa tapahtumanne kotiin!
Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi Lahteen liikunnan, urheilun ja kulttuurin lisäksi myös kokoukset, kongressit, messu- ja viihdetapahtumat, joille kaikille meillä on monipuolinen tila- ja osaajavalmius.

Liikunta- ja urheilutapahtumia

Lahtelaisessa tapahtumaympäristössä huikeat harjumaastot haastavat maailmanluokan urheilutähdet ja liikunnan harrastajat kaikkina vuodenaikoina.
Upean luonnon lisäksi urheilutapahtumille on tarjolla monipuolinen, uudistettu infra, joka täyttää kansainvälisten kilpailujen vaatimukset hyvin laajassa lajikirjossa sisä- ja ulkoareenoilla.

Lahdessa on valmius perinteisten hiihtourheilu- ja yleisurheilutapahtumien lisäksi järjestää tasokkaasti kilpailuja myös mm. palloilu- ja budolajeissa, frisbee- ja ratagolfissa, melonnassa, pyöräilyssä, suunnistuksessa, triathlonissa ja moottoriurheilussa. Yhdessä tapahtumajärjestäjien kanssa huomioidaan niin taloudelliset, kulttuuriset kuin sosiaalisetkin tekijät - ympäristöä kunnioittaen.

Ensimmäiset talviurheilukilpailut järjestettiin jo vuonna 1923 ja tämän pitkän kokemuksen ansiosta Lahdessa on monipuolista osaamista, jonka avulla tapahtumien järjestäminen on helppoa. Vuonna 2023 Salpausselän kisat juhlivatkin pyöreitä vuosia – huikea historia osoittaa Lahden olevan oikea paikka järjestää tapahtumia, joista tulee oman aikansa ikoneita!

Kulttuuritapahtumia

Teollisuuskaupungin historia on jättänyt Lahteen tietynlaisen rouheuden. Tätä samaa asennetta on nähtävissä paikallisessa kulttuuritarjonnassa, joka levittäytyy laajalla skaalalla aina kansainvälisesti tunnustetusta klassisen musiikin osaamisesta paikallisiin korttelitapahtumiin asti.

Lahdessa ei kaihdeta kulkea omia polkujaan taiteentekemisen saralla. Siitä todisteena ovat muun muassa Harley-Davidsonilla revitetty urkukonsertto Lahden Urkuviikoilla sekä asema Suomen ensimmäisenä Fringe-kaupunkina, kun Lahti Fringe Festival otettiin osaksi kulttuuritarjontaa. Lahdessa arvostusta nauttivat, kaupungin kulttuurituotannon helmet Sinfonia Lahti ja Lahden kaupunginteatteri houkuttavat yleisöä yli maakuntarajojen. Lahden museoelämä kokee uuden renessanssin uuden Taide-, juliste- ja muotoilumuseo LAD:in myötä. Syksyllä 2021 avautuu Mallasjuoman vanhaan tehdaskiinteistöön Malskille täyden palvelun museo. Kaupunkia elävöittäviä taiteentekijöitä hyödynnetään mielellään myös tapahtumatuotannossa.

Lahtelainen kulttuuri on mielenkiintoista, elävää ja se voi hyvin. Kulttuuritapahtumille on paljon tilausta, tekijöitä ja upeita areenoita, kuten vetovoimainen ja arvostettu Sibeliustalo.  Kesällä 2020 Lahdessa perustettiin Kulttuuria Lahessa -verkosto, joka nostaa eri markkinointikanavissa esiin paikallista, laadukasta, omaleimaista ja merkityksellistä kulttuuri- ja taidekenttää tapahtumineen. Vastaiskuna koronan hiljentämille estradeille perustettu verkosto kokoaa yhteen paikkaan tiedon Lahdessa tapahtuvista kulttuuririennoista, jotta yleisö löytäisi nopeasti takaisin lähitaiteen pariin.

Yhteystiedot