Hyppää sisältöön

Kaupungin organisaatio

Lahden kaupungin palveluksessa on noin 3700 työntekijää kolmella eri palvelualueella. Lahden kaupunginjohtajana toimii Niko Kyynäräinen.

Yhteystietohakemisto

Sivistyksen palvelualue

Sivistyksen palvelualue vastaa opetus-, kasvatus-, liikunta- ja kulttuuripalvelujen järjestämisestä, osallisuuden ja hyvinvoinnin edistämisestä sekä sivistyspalveluiden seudullisesta kehittämisestä. Palvelualuetta johtaa sivistysjohtaja.

Kaupunkiympäristön palvelualue

Kaupunkiympäristön vastuulla ovat kaupunkisuunnittelu, kaupunkitekniikka sekä rakennus- ja ympäristövalvonta. Palvelualue tukee kaupungin kasvua ja alueiden kehitystä – tavoitteena on houkutteleva ja elinvoimainen ympäristökaupunki.

Kaupunkiympäristön palvelualue tekee myös maakunnallista yhteistyötä. Se huolehtii Päijät-Hämeen kuntien joukkoliikenteen järjestämisestä ja jätehuollon viranomaistehtävistä. Palvelualuetta johtaa kaupunkikehitysjohtaja.

Konsernihallinto

Konsernihallintoon kuuluvat konsernipalvelut, elinvoima- ja työllisyyspalvelut -vastuualue, ulkoinen tarkastus, sisäinen tarkastus ja Tilakeskus-taseyksikkö. Konsernihallintoa johtaa konsernipalvelujohtaja.

Kaupunkikonserni

Lahti-kaupunkikonserniin kuuluu noin 60 yritystä, yhteisöä, kuntayhtymää ja säätiötä. Kaupunkikonsernissa työskentelee yli 10 000 ihmistä.