Hyppää sisältöön

Lahti-Piste

Lahti-Piste on kaupungin asiakaspalvelupiste, ja vastaa yleisestä palveluneuvonnasta sekä sähköisen asioinnin opastuksesta. Lahti-Pisteellä otetaan vastaan anomuksia ja hakemuksia, neuvotaan lupa- ja vuokraustoiminnan asioissa, otetaan vastaan kaupungin maksuja ja hoidetaan Lahden Seudun Liikenteen asiakaspalvelua. Lahti-Pisteestä löydät nyt myös matkailuneuvonnan, Lahden kaupungin kirjaamon sekä varhaiskasvatuksen asiakaspalvelua ja neuvontaa.

Hoidamme Lahti-Pisteessä myös Palvelutorin asioita, ohjaamme pajojen toiminnoissa ja autamme tarvittaessa asiakastietokoneiden käytössä.

Lahti-Piste on mukana edistämässä osallisuutta ja hyvinvointia. Palvelutorin monipuoliset teemapäivät ja pop up-tapahtumat tarjoavat mahdollisuuden tutustua kaupungin, yhdistysten ja järjestöjen palveluihin ja toimintaan.

Lahti-Piste sijaitsee Palvelutorilla, kauppakeskus Trion 2. kerroksessa.

Seuraa meitä somessa: Facebook Lahti-Piste.

Ajankohtaista

Perjantaina 27.11. on Lahti-Pisteellä kehittämispäivä, eli asiakaspalvelu on SULJETTU!

————————————————————————————————–

PHHYKYN vähävaraisille tarkoitettujen maskien jako 5.10. alkaen myös Lahti-Pisteellä, Palvelutorilla.

————————————————————————————————————————-

Koronavirus aiheuttaa edelleen poikkeavia järjestelyjä asiakaspalvelussa ja muutoksia voidaan joutua tekemään hyvin lyhyellä varoituksella.

Lahden kaupunki haluaa kuitenkin mahdollistaa palvelun ja asioinin. Lahti-Pisteen asiakaspalvelu on toiminnassa ja asiakastietokoneet Palvelutorilla ovat käytettävissä.

Pyydämme huomioimaan työntekijöidemme turvallisuuden. Vältä henkilökohtaista asiointia, jos se on mahdollista. Moni asia hoituu sähköisesti ja neuvomme asioinnissa mielellämme myös puhelimitse.  Muistetaan asioidessa myös nuo suositukset turvaväleistä ja hygieniasta.

Lahti-Pisteen palvelut

Sähköinen asiointi on suositeltavaa, mutta aina se ei ole mahdollista.
Asiat voidaan edelleen hoitaa myös palveluna. Autamme Lahti-Pisteellä myös sähköisen asioinnin kanssa tai ohjaamme sinut asiantuntijan luo.

  • yleinen ohjaus ja neuvonta
  • sähköisen asioinnin opastus ja neuvonta
  • ajanvaraukset asiantuntijoille
  • neuvonta Palvelutoria koskevissa asioissa
  • Palvelutorin tapahtumien järjestelyt
  • Palvelutorin kokoustilojen toiminnot ja varaukset
  • Palvelutorin Pajan ja Olkkarin toiminnot, esim. lainattavat tavarat
  • Palvelutorilla järjestettävät etätentit
  • Lahden Seudun liikenteen asiakaspalvelu ja matkakortit (ei Nastolan palvelupisteessä)  Lahden seudun liikenteen verkkosivu
  • Matkailuneuvonta ja esitteet Palvelutorin Pajalla Visit Lahden verkkosivu
  • Lahti- Ympäristöpääkaupunki 2021 -materiaalien luovutus- Green Lahti -verkkosivu
  • Wellamo-opiston ilmoittautumiset –  Wellamo-opiston verkkosivu
  • kirjaamon asiakaspalvelua
  • avustukset ja osallistuva budjetointi
  • kaavojen ja katusuunnitelmien nähtävillä olo, Osallistumistila Kymppi
  • ympäristöneuvontaa, jäteneuvontaa
  • varhaiskasvatuksen palveluneuvonta
  • rakennusvalvonnan asiakaspalvelua
  • liikuntapalveluiden asiakaspalvelua mm. avaimet, suurhallikortit
  • pyydysmerkkien ja virkistyskalastuslupien myynti
  • venepaikat
  • maisematyölupien vastaanotto mm. puunkaato
  • asukaspysäköintiluvat
  • asumisoikeusasunnon järjestysnumerohakemus
  • Lahden kaupungin pysäköintisakkojen oikaisuvaatimusten vastaanotto
  • kassapalvelut (ei Nastolan palvelupisteessä)
 • Palvelutorilla, Lahti-Pisteellä on mahdollista suorittaa etätentti, jos oppilaitoksesi järjestää etätenttejä. Selvitä tilanne oman oppilaitoksesi kanssa. Tenttimaksu on 40 €/tentti ja maksat sen saapuessasi tenttiin. Ulkomaiseen korkeakouluun suoritettavan tentin maksu on 40€.

  Tentin voi suorittaa Palvelutorilla, kauppakeskus Triossa arkisin ma-pe klo 8-18. Tenttitilaisuudessa on reaaliaikainen videovalvonta. Lahti-Pisteellä ei voi tehdä sähköistä tenttiä.

  Etätentti ilmoittautuminen

  Ohjeet tenttijälle

  1. Ennen tenttiin ilmoittautumista kysy omasta korkeakoulustasi, voitko suorittaa tentin Lahdessa. Varmista korkeakoulustasi tentin ajankohta ja kysymysten toimittaminen. Muista varmistaa myös korkeakoulusi tenttijärjestelyistä vastaavan yhteyshenkilön nimi ja yhteystiedot (puhelinnumero, sähköpostiosoite) sekä postiosoite, johon tenttivastaukset lähetetään. Tietoja kysytään tentin ilmoittautumislomakkeessa.
  2. Ilmoittaudu Lahdessa järjestettävään tenttiin verkkolomakkeella viimeistään 14 vrk ennen tenttipäivää. Jälki-ilmoittautumisia ei oteta vastaan. Täytä lomake huolella ja muista erityisesti merkitä tenttipäivä ja kellonaika. Lähetettyäsi lomakkeen saat sähköpostiisi automaattiviestin, jossa näkyvät lomakkeella ilmoittamasi tiedot. Automaattiviesti tarkoittaa , että ilmoittautumisesi on otettu vastaan. Jos tenttiä ei pystytä järjestämään haluamanasi ajankohtana, Sinulle ilmoitetaan siitä erikseen mahdollisimman pian.
  3. Ilmoita korkeakoulusi yhteyshenkilölle Lahden tenttipaikan sähköpostiosoite tai postiosoite tenttikysymysten lähettämistä varten. Sähköposti: lahtipiste@lahti.fi. Aihe-kenttään merkintä ”ETÄTENTTI”
   Postiosoite: Lahti-Piste, Palvelutori. Aleksanterinkatu 18 A, 15140 Lahti. Kuoreen merkintä ”ETÄTENTTI”.
   Etätenttiä koskevat tiedustelut lähetetään lahtipiste@lahti.fi -sähköpostiin. Lahti-Pisteen asiakaspalvelunumero ei vastaa etätenttiä koskeviin tiedusteluihin.
  4. Tenttijänä Sinun vastuullasi on varmistaa suoraan korkeakoulustasi, että korkeakoulusi lähettää tenttikysymykset ajoissa LahtiPisteelle. Jotta etätentti voidaan toteuttaa, kysymysten tulee olla Lahti-Pisteellä viimeistään tenttiä edeltävänä päivänä klo 15 mennessä. Jos kysymykset eivät ole tulleet määräaikaan mennessä, etätenttitilaisuutta ei voida järjestää. Lahti-Pisteen etätenttipalvelu ei huolehdi tenttikysymysten pyytämisestä eri korkeakouluista eikä varmista niiden saapumista.
  5. Mikäli et osallistu ilmoittamaasi tenttiin, on Sinun peruttava tenttivaraus sähköpostitse viimeistään edellisenä päivänä lähettämällä siitä ilmoitus lahtipiste@lahti.fi -sähköpostiosoitteeseen.
  6. Saavu tenttipaikalle ajoissa, noin 15 min ennen tenttiä. Ilmoittaudu Lahti-Pisteen asiakaspalvelutiskille, Palvelutorille, Trion 2.kerrokseen ja maksa tenttimaksu. Mukaan tenttitilaan voit ottaa vain kirjoitusvälineet ja henkilöllisyystodistuksen sekä mahdolliset ennalta ilmoitetut työvälineet.
  7. Tenttitilassa on reaaliaikainen kameravalvonta ja tentin valvoja käy paikalla kerran tunnissa.
  8. Tentin voit aloittaa, kun valvoja antaa luvan, tästä alkaa myös tenttiaika. Tentistä saat poistua aikaisintaan 30 minuuttia tentin alkamisesta. Sinun on lähtiessäsi palautettava kysymys- ja vastauspaperit valvojalle sekä todistettava henkilöllisyytesi.
  9. Tenttivilppi tai sen epäily: Valvoja puuttuu asiaan, jos opiskelija käyttää puhelinta, keskustelee muiden tenttijöiden kanssa tai toimii muuten ohjeiden vastaisesti. Opiskelija poistetaan tenttitilaisuudesta vilppiepäilystä. Vastauspaperiin tehdään merkintä asiasta ja vastaukset lähetetään tentaattorille.

Yhteystiedot