Hyppää sisältöön

Osallistu ja vaikuta

Osallistuminen on halua ja mahdollisuutta päättää ja vaikuttaa, se on nähdyksi ja kuulluksi tulemista. Osallistuminen on aktiivista toimintaa: yhteisiin asioihin vaikuttamista. Lahdessa tavoitteena on, että jokainen asukas kokee mielipiteensä olevan merkityksellinen ja saa sen kuulluksi.

Ajankohtaiset kyselyt

Ota osaa yhdistyskyselyyn

Kaikki lahtelaiset yhdistykset kutsutaan vastaamaan yhdistyskyselyyn 6.6. mennessä. Kyselyllä kerätään arvokasta tietoa yhdistysten yhteystiedoista, toiminnasta ja toiveista. Kyselyyn vastaaminen on tärkeää sujuvan yhteistyön kannalta. Yhdistysten arvokas näkemys halutaan myös vaikuttamaan siihen, mihin suuntaan Lahden kaupungin yhdistysyhteistyötä kehitetään. Vastaa yhdistyskyselyyn.

Katso myös

 • Vanhusneuvosto

  Vanhusneuvosto tekee vanhuksia ja heidän elinolojaan koskevia aloitteita ja lausuntoja, sekä edistää palveluihin liittyvää tiedonkulkua, jotta tieto olisi kaikkien ulottuvilla.

  Vanhusneuvosto
 • Vammaisneuvosto

  Vammaisneuvosto huolehtii, että vammaisten henkilöiden tarpeet ja näkökannat tulevat huomioiduiksi.

  Vammaisneuvosto
 • Avustukset

  Lahtelaisten yhdistysten ja toimijoiden on mahdollista hakea avustuksia liikunta-, kulttuuri- ja nuorisotoimintaan sekä osallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseen ja erilaisiin tapahtumiin.

  Avustukset
 • Osallistuminen kaavoitukseen

  Kaavoitukseen voi osallistua sen eri vaiheissa: esimerkiksi kommentoimalla ajankohtaisia kaavoja eli kaavaluonnoksia tai nähtävillä olevia kaavaehdotuksia. Oma näkemys kannattaa kertoa jo kaavatyön alkuvaiheessa.

  Tietoa kaavoitukseen osallistumisesta
 • Tietosuoja

  Kuvaus siitä, miten Lahden kaupungin yhdistysyhteistyöhön sekä osallisuus- ja asukastoimintaan kerättyjä tietoja käytetään. Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille tai mihinkään muuhun käyttöön.

  Seloste käsittelytoimista