Hyppää sisältöön

Harrastustoiminta

Lahden kaupunki toteuttaa harrastustoimintaa nuorisotiloissa, kouluissa, kaupungin liikuntapaikoissa ja muissa alueen harrastuspaikoissa. Toiminnan suunnittelussa otetaan huomioon nuorten toiveet ja halutessaan nuoret voivat osallistua toiminnan muuhun suunnitteluun sekä toteutukseen. Toiminta on pääosin maksutonta. Osa toiminnasta on avointa eikä vaadi etukäteen ilmoittautumista.

Lahden kaupungin harrastustakuun tavoitteena on tarjota jokaiselle lahtelaiselle alle 18-vuotiaalle mieluisa, maksuton harrastus. Tämän takaamiseksi kaupunki järjestää nuorisolakiin kirjatun, Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa harrastamisen Suomen mallin mukaista toimintaa, Opetushallituksen rahoittamaa koulujen kerhotoimintaa ja muuta toimintaa.

Harrastustoiminnan tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten harrastuneisuutta, hyvinvointia ja tuottaa yhdessä tekemisen, osaamisen, onnistumisen ja ilon kokemuksia. Keskiössä on nuorten hyvinvointi sekä sosiaalisten suhteiden tukeminen kodin, koulun nuorisotyön ja harrastustoimijoiden kasvatusyhteistyönä.

Lahden kaupungin ylläpitämästä Harrastelahti.fi-sivustosta löytyy kattavasti Lahden kaupungin, seurakuntien sekä eri seurojen, yhdistysten ja järjestöjen harrastus- ja vapaa-ajan toiminnan tarjontaa. Osa toiminnoista on maksullisia, mutta tarjolla on myös maksutonta toimintaa.

Harrastamiseen liittyvästä hanketoiminnasta voit lukea lisää

Harrastustoiminnan järjestäjälle

Järjestätkö harrastustoimintaa lahtelaisille? Haluatko saada tietoa liittyen kaupungin ja yhdistysten/seurojen väliseen yhteistyöhön? Liity harrastustoiminnan järjestäjien uutiskirjeen tilaajalistalle. Voit poistaa yhteystietosi rekisteristä milloin tahansa samalla lomakkeella.

Tietosuojaseloste harrastustoiminnan järjestäjien yhteystietorekisteristä

Harrastelahti.fi