Hyppää sisältöön

Ympäristökaupunki

Kestävä tulevaisuus vaatii tekoja, ei vain puhetta. Siksi teemme Lahdessa päivittäin rohkeita ympäristötekoja yhdessä korkeakoulujen, yritysten ja asukkaiden kanssa. Euroopan ympäristöpääkaupunkivuosi 2021 vahvisti asemaamme kansainvälisenä ympäristöasioiden edelläkävijäkaupunkina.

Kansainvälinen ympäristökaupunki

Lahti on valittu Euroopan edelläkävijäkaupunkien joukkoon, uuteen 100 hiilineutraalia ja älykästä kaupunkia -ohjelmaan. Lahti toimi Euroopan ympäristöpääkaupunkina 2021 ja on Suomen johtava ympäristökaupunki. Tavoitteena on olla hiilineutraali jo 2025 – ensimmäisenä suurena kaupunkina Suomessa.

Tutustu Lahden ympäristötyön konkreettisiin toimenpiteisiin ja seuraa niiden edistymistä Ympäristövahti-sivulla.

Tutustu Lahden konkreettisiin ympäristötekoihin

Hiilineutraali Lahti 2025

Lahden seuraava kunnianhimoinen tavoite on olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä, ensimmäisenä suurena kaupunkina Suomessa. Lue lisää aiheesta

Lahti on valittu mukaan EU:n uuteen 100 hiilineutraalia ja älykästä kaupunkia -ohjelmaan. Tämä avaa jälleen uusia mahdollisuuksia rahoitukseen ja yhteistyöhön muiden kaupunkien, yliopistojen, korkeakoulujen ja yritysten kanssa. Mukaan valitut kaupungit saavat räätälöityä tukea ilmastosopimuksen laatimiseen ja toteutukseen.

EU:n 100 ilmastoneutraalia ja älykästä kaupunkia

Luonto ja vesi

Ilmastotyön rinnalla ympäristötyön toinen painopiste on luonnon monimuotoisuuden vahvistaminen.

Lue artikkeli Monimuotoinen luonto tekee lahtelaisille hyvää