Hyppää sisältöön

Rakokivi

Rakokiven liikekeskusta kehitetään itäisen Lahden keskuksena, josta löytyvät jatkossakin hyvät arjen palvelut. Rakokiveen kaavoitetaan uutta asumista ja liikenneverkkoa sekä ympäristön viihtyisyyttä parannetaan.​

Viistokuva Rakokiven liikekeskuksesta

Rakokiven liikekeskusta kehitetään itäisen Lahden keskuksena, josta löytyvät jatkossakin hyvät arjen palvelut. Rakokiveen kaavoitetaan asumista, jotta sinne voi muuttaa lisää asukkaita. Liikekeskuksen ja torin alueesta halutaan luoda viihtyisää ja houkuttelevaa ympäristöä asumiseen, asiointiin ja yrittämiseen.

Rakokivi oli mukana valtakunnallisessa Ympäristöministeriön rahoittamassa Lähiöohjelmassa vuosina 2020-2022, jonka tavoitteena oli alueen viihtyisyyden, elävyyden, sekä turvallisuuden lisääminen.

Monitoimitalo on alueen kehittämisen veturi​

Rakokiven uusi monitoimitalo otettiin käyttöön elokuussa vuonna 2021. Monipuolisessa ja laadukkaassa rakennuksessa toimii päiväkoti, alakoulu ja kirjasto.

Valmistuttuaan monitoimitalo on tuonut uutta elämää liikekeskuksen äärelle. Myös itäisen Lahden terveysasema on suunnitteilla Rakokiveen.

Rakokiven monitoimitalo

Uusia asuntoja torin ympärille

Liikekeskuksen ja torin ympäristöön halutaan lisää asuntorakentamista, jotta palveluita pystytään kehittämään ja niillä on jatkossakin hyvät edellytykset menestyä. Päivittäistavarakaupoille etsitään mahdollisuuksia kehittää toimintaansa liikekeskuksen alueella.

Ympäristöstä tehdään viihtyisämpää rauhoittamalla liikennettä ja kehittämällä tori- ja puistoalueita.​

Aluetta kehitetään yhteistyössä​

Suunnittelutyötä on tehty tiiviissä yhteistyössä maanomistajien, yrittäjien ja asukkaiden kanssa. Vuonna 2016 lähes 500 nastolalaista otti osaa Rakokiven tulevaisuuden ideointiin vastaamalla karttakyselyyn. Marraskuussa 2017 yli 250 ihmistä kävi ideoimassa alueen tulevaisuutta.

Ideoiden pohjalta Uusi Kaupunki Kollektiivi laati Rakokiven torin alueen ideasuunnitelman, joka on osittain pohjana jatkotyössä.

Kooste Rakokivi-työpajasta 25.9.2019 (pdf)

Lue lisää Rakokiven liikekeskuksen suunnittelusta ja rakentamisesta

Ohita upotus
 • Uusi monitoimitalo

  Monitoimitalo otettiin käyttöön elokuussa 2021

 • Terveysaseman tontti

  Itäisen Lahden Terveysasemalle varattu tontti Rakokiven liikekeskuksen läheisyydestä

 • 250 uutta asuntoa

  Vuonna 2020 vahvistunut asemakaava mahdollistamat asunnot Rakokiveen

 • Lähiöohjelma

  Rakokivi oli vuosina 2020-2022 mukana valtakunnallisessa lähiöohjelmassa

Yhteystiedot