Hyppää sisältöön

Lahti TalentHub

Lahti TalentHub edistää kansainvälisen työvoiman saatavuutta Lahden alueen yritysten tarpeisiin. Hankkeen tavoitteena on tuoda paikalliset työnantajat ja kansainväliset osaajat yhteen sekä luoda kasvumahdollisuuksia alueelle kehittämällä kansainvälisen rekrytoinnin palvelumallia ja edistämällä ulkomaalaistaustaisten yrittäjyyttä.

Hanke on käynnissä 1.8.2020–31 .5.2023 ja sitä rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto ja Lahden kaupunki.

Lisätietoa palveluistamme ja ajankohtaisista asioista saa sähköpostitse tai puhelimitse. Yhteystiedot löytyvät tämän sivuston lopusta. Lisäksi hankkeen ajankohtaisista asioista viestitään sosiaalisen median kanavillamme LinkedInissäFacebookissa ja Twitterissä sekä LinkedIn- ja Facebook-ryhmissämme

Ketä Lahti TalentHub palvelee?

Lahti TalentHubin toiminta rakentuu elinkeinoelämän tarpeiden ympärille. Hanke pyrkii vahvistamaan paikallisten yritysten kansainvälistymis- ja kasvupyrkimyksiä sekä tukee kansainvälisten osaajien asettautumista Lahden seudulle. Lahti TalentHubin kohderyhmät ovat:

 • Lahden seudulla toimivat yritykset ja työnantajat
 • Päijät-Hämeessä, muualla Suomessa tai ulkomailla asuvat kansainväliset osaajat

Alla olevista pudotusvalikoista voit lukea lisää kohderyhmillemme suunnatuista palveluista.

 • Lahti TalentHub -hankkeen missio on toimia yritysten ja muiden organisaatioiden luotettavana kumppanina sekä olla tärkeä osa työnantajien yhteistyöverkostoa kansainväliseen rekrytointiin liittyvissä asioissa.

  Tarjoamme yrityksille maksuttomia palveluita mm. kansainvälisten ammattilaisten löytämiseen ja sisäänajoon, sekä kansainvälisen työntekijän ja hänen perheensä alueelle asettautumiseen. Lisäksi tarjoamme ohjauksellista tukea kaikkiin kansainväliseen rekrytointiin liittyviin kysymyksiin, kuten rekrytointikustannuksia helpottavien rahoitusten hakuun.

  Lue alta lisää kansainvälisen rekrytoinnin palveluistamme.

  Matchmaking – Löydä tekijä

  Lahti TalentHubin osaajaverkostosta löytyy kansainvälisiä työntekijöitä laaja-alaisesti erilaisiin työtehtäviin. Kauttamme on mahdollista tavoittaa omat koulutetut ja ammattitaitoiset asiakkaamme, mutta myös TE-toimiston ja Kuntakokeilun asiakaskunta. Tarvittaessa avustamme EURES -palveluiden (European Employment Services) järjestämisessä EU- ja ETA-maista rekrytoinnin avuksi.

  Lahti TalentHubin kautta on mahdollista löytää työntekijä hiljaisen haun kautta hakuprosessin ollessa työnantajalle mahdollisimman helppo ja yksinkertainen. Ota yhteyttä, jos tarvitset työntekijän nopealla aikataululla ilman pitkiä rekrytointiprosesseja!

  Talents for the Regional Needs – Tutustu osaajiin rekrytointitapahtumissa

  Lahti TalentHub järjestää alakohtaisia rekrytointitapahtumia, joissa työnantajat voivat tavata tarpeisiinsa sopivia työntekijäehdokkaita. Tulevista rekrytointitapahtumista tiedotetaan sosiaalisen median kanavissamme.

  Ota yhteyttä, jos yrityksesi on kiinnostunut osallistumaan rekrytointitapahtumiin!

  Integration Programme – Tukea työntekijän asettautumiseen

  Ulkomailta rekrytoidessa tai uudelle paikkakunnalle muuttaessa on työtehtäviin perehdyttämisen lisäksi tärkeää, että työntekijä ja hänen mahdollinen perheensä saa tukea alueelle asettautumiseen. Onnistunut asettautuminen ja sen myötä saavutettu sujuva arki on oleellista työssä viihtymisen ja pysymisen kannalta.

  Lahti TalentHubin tuottama englanninkielinen Guide to Päijät-Häme -asettautumisopas sisältää tietoa Lahden seudusta kansainvälisen työntekijän ja tämän perheen kotoutumisen tueksi. Asettautumisopas on hyödyksi alueelle muuttaville henkilöille, mutta myös yrityksille ja muille organisaatioille, jotka haluavat parantaa kansainvälisten työntekijöidensä arjen sujuvuutta ja edistää heidän työssä viihtymistään. Guide to Päijät-Häme -asettautumisopas on mahdollista antaa työntekijöiden käyttöön heti rekrytoinnin yhteydessä tai sen voi liittää työpaikkailmoituksiin lisäämään houkuttelevuutta.

  Tarvitseeko työntekijäsi tietoa muista kotoutumisen palveluista? Yhteistyössä Alueellisen integraatiopalvelupisteen Alipin kanssa voimme tukea ja neuvoa työntekijääsi laaja-alaisesti Lahden seudulle asettautumisessa ja ohjata tarvittaessa eteenpäin asiantuntevalle taholle.

  Trainee Programme – Tarjoa mahdollisuus harjoitteluun

  Lahti TalentHubin kautta työnantajilla on mahdollisuus kokeilla työntekijän soveltuvuutta työhön. Voimme auttaa järjestämään joko kolmen päivän lyhyitä työkokeiluja tai pidempiä, kahden kuukauden työkokeiluja. Trainee Programme -harjoitteluohjelman tavoitteena on onnistunut rekrytointi, johon Lahti TalentHub tarjoaa ohjauksellista tukea.

  Työnantajien on mahdollista hakea taloudellista tukea lopullisen rekrytoinnin helpottamiseksi. Trainee Programme -harjoitteluohjelman yhteydessä Lahti TalentHub voi kertoa eri rahoitusmahdollisuuksien ehdoista ja opastaa niiden hakemisessa.

  Ota yhteyttä, jos organisaatiosi on kiinnostunut osallistumaan Trainee Programme -harjoitteluohjelmaan!

  Muut kansainväliseen rekrytointiin liittyvät palvelut

  Lahti TalentHub tarjoaa yrityksille myös muita kansainväliseen rekrytointiin liittyviä palveluita. Ota yhteyttä, jos tarvitset

  • tietoa rekrytointia helpottavista rahoitusmahdollisuuksista, joita ovat mm.
   • Palkkatuki työttömän työnhakijan rekrytointiin
   • Lahti-lisä lahtelaisen vieraskielisen työttömän työnhakijan rekrytointiin
   • Talent Explorer -rahoitus kansainvälisen osaajan palkkaamiseen uusien ulkomaan markkinoiden avaamista varten
  • neuvontaa ja ohjausta työtehtävien kielitaitovaatimusten arviointiin
  • ohjausta kansainvälisiä osaajia houkuttelevien ja kielitietoisten työpaikkailmoituksen tekemiseen, mikäli toivottua osaajaprofiilia ei suoraan verkostojen kautta löydy
  • tietoa kansainväliseen rekrytointiin liittyvistä koulutuspalveluista, kuten
 • Lahti TalentHub edistää kansainvälisten osaajien ja paikallisten yritysten kohtaamista sekä tukee osaajien yrittäjyyttä ja Lahden seudulle asettautumista.

  Lue alta lisää henkilöasiakkaille suunnatuista palveluista.

  Matchmaking – Tule mukaan osaajaverkostoon

  Lahti TalentHub kokoaa Lahden seudulle kansainvälistä osaajaverkostoa, joka koostuu alueella jo asuvista sekä alueella työskentelystä kiinnostuneista kansainvälisistä työnhakijoista. Osaajaverkoston kautta pyritään löytämään paikallisten yritysten tarpeisiin sopivia työntekijöitä.

  Ota yhteyttä, jos haluat olla osa Lahti TalentHubin osaajaverkostoa!

  Entrepreneurship Programme – Englanninkielinen yrittäjyysvalmennus

  Lahti TalentHub tukee kansainvälisten ammattilaisten yrittäjyyttä järjestämällä englanninkielistä yrittäjyysohjelmaa. Järjestämämme ohjelma keskittyy suomalaiseen liiketoimintakulttuuriin, jotta tuoreet yrittäjät pystyisivät paremmin toimimaan suomalaisessa toimintaympäristössä. Tämän lisäksi ohjelma sisältää tietoa Lahden seudulla olevista yrityksen perustamispalveluista sekä tarjoaa mahdollisuuden verkostoitumiseen. Aikaisempien osallistujien kokemuksia voit katsoa Youtube-kanavaltamme.

  Tulevista toteutuksista viestitään sosiaalisen median kanavissamme. Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut osallistumaan!

  Integration Programme – Tutustu Lahden seudun palveluihin ja mahdollisuuksiin englanniksi

  Lahti TalentHubin tuottama englanninkielinen Guide to Päijät-Häme -asettautumisopas sisältää tietoa Lahden seudusta kansainvälisen työntekijän ja tämän perheen kotoutumisen tueksi. Asettautumisopas on hyödyksi paitsi alueelle muuttaville henkilöille, mutta myös yrityksille ja muille organisaatioille, jotka haluavat parantaa kansainvälisten työntekijöidensä arjen sujuvuutta ja edistää heidän työssä viihtymistään.

  Ota yhteyttä, jos tarvitset lisää tietoa asettautumisen tueksi! Yhteistyössä Alueellisen integraatiopisteen Alipin kanssa voimme tarjota tukea ja neuvontaa Lahden seudulle asettautumisessa ja ohjata tarvittaessa eteenpäin asiantuntevalle taholle.

  Talents for the Regional Needs – Osallistu rekrytointitapahtumiin

  Lahti TalentHub järjestää alakohtaisia rekrytointitapahtumia, joissa on mahdollisuus tavata paikallisia työnantajia. Tulevista rekrytointitapahtumista tiedotetaan sosiaalisen median kanavissamme.

Kansainväliset osaajat Päijät-Hämeen elinvoiman kasvuun

Yksi suurimmista haasteista yritysten ja muiden organisaatioiden kasvun ja kansainvälistymisen tiellä on osaavan työvoiman löytäminen. Kansainväliset työnhakijat tarjoavat työmarkkinoille suurta potentiaalia ja asiantuntijuutta, ja esimerkiksi Lahdessa yli kolmannes vieraskielisistä tutkinnon suorittaneista työttömistä työnhakijoista ovat korkeasti koulutettuja. Lisäksi kansainväliset osaajat tuovat mukanaan laajaa kielitaitoa sekä tuntemusta muiden alueiden markkinoista ja toimintatavoista.

Kansainvälisten osaajien tarjoamat kasvumahdollisuudet Päijät-Hämeen elinvoimalle ovat liian arvokkaita ohitettaviksi. Ota yhteyttä, jos yrityksesi tai organisaatiosi haluaa hyödyntää kansainvälisten osaajien alueelle tuomaa potentiaalia!

Yhteystiedot