Hyppää sisältöön

Lahti TalentHub

Lahti TalentHub -hankkeessa kehitetään toimintamallia, joka tuo yhteen Lahden seudun koulutus- ja työperäisen maahanmuuton, osaamisen kehittämisen, asettautumisneuvonnan sekä työnantajille suunnatut kansainvälisen rekrytoinnin palvelut. Hankkeen tavoitteena on edistää kansainvälisen työvoiman saatavuutta Lahden alueella lisäämällä tietoisuutta kansainvälisten osaajien alueelle tuomasta potentiaalista sekä vahvistamalla työnantajien valmiuksia kansainvälisten osaajien rekrytointiin.

Lisäksi hankkeessa pilotoidaan erilaisia toimenpiteitä ja palveluita työnantajien ja kansainvälisten osaajien kohtaamiseksi sekä kansainvälisten osaajien työllistymisen ja asettautumisen tueksi.

Lahti TalentHub toteuttaa kansallista Talent Boost -toimenpideohjelmaa. Hanke on käynnissä 1.8.2020–31.5.2023 ja sitä rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.

Hankkeessa tapahtuu

 • Keväällä 2023 Lahti TalentHub järjestää säännöllisiä verkostotapaamisia. Tervetuloa mukaan tapaamaan TalentHub-tiimiläisiä sekä verkostoitumaan. Verkostotapaamisissa ei ole virallista ohjelmaa. Tapaamisten kieli on englanti.

  Tietoa tulevista tapaamisista julkaistaan myöhemmin.

 • Tervetuloa englanninkielisiin Boost your job search! -työpajoihin!

  • 1. sessio: tiistaina 21. maaliskuuta, 12.00–16.00
  • 2. sessio: keskiviikkona 22. maaliskuuta, 12.00–16.00

  Ilmoittaudu mukaan! Työpajoihin on rajallinen osallistujamäärä.

  Työpajat järjestetään Fellmanniassa, osoitteessa Kirkkokatu 27, Lahti. Osallistuminen on maksutonta. Työpajojen sisältö on suunniteltu Lahden seudulla asuville vieraskielisille työnhakijoille. Työpajojen kieli on englanti. Työpajat järjestetään yhteistyössä Gimara Worldin työelämävalmentajan Afnan Zafarin kanssa.

  Lisätietoja: leeni.toivanen@lahti.fi

 • Lahti TalentHub järjestää yritysvierailuja Lahden seudulla toimiviin yrityksiin 30. maaliskuuta. Vierailujen aikana osallistujat pääsevät tutustumaan paikallisten yritysten toimintaan ja työkulttuuriin sekä verkostoitumaan yritysten edustajien kanssa.

  Vierailukutsu on lähetetty osaajaverkostollemme sähköpostitse.

  Lisätietoja: leeni.toivanen@lahti.fi

 • Haluatko kuulla lisää Lahti TalentHubin järjestämistä tapahtumista ja valmennuksista? Etsitkö töitä Lahden seudulta ja kaipaisit tukea tai neuvoa?

  Palvelemme sinua:

  • Päivystys torstaisin klo 13–15 Palvelutorin vihreällä alueella Kauppakeskus Trion 2. kerroksessa (Aleksanterinkatu 18). Päivystys 23.3.2023 asti.
  • Varaa Teams- tai live-tapaaminen: leeni.toivanen@lahti.fi

  Palvelukielinä suomi ja englanti. Poikkeukset palveluissa ilmoitetaan verkkosivuillamme sekä LinkedIn– ja Facebook-kanavillamme.

Kansainväliset osaajat Päijät-Hämeen elinvoiman kasvuun

Yksi suurimmista haasteista yritysten ja muiden organisaatioiden kasvun ja kansainvälistymisen tiellä on osaavan työvoiman löytäminen. Kansainväliset työnhakijat tarjoavat työmarkkinoille suurta potentiaalia ja asiantuntijuutta, ja esimerkiksi Lahdessa yli kolmannes vieraskielisistä tutkinnon suorittaneista työttömistä työnhakijoista ovat korkeasti koulutettuja. Lisäksi kansainväliset osaajat tuovat mukanaan laajaa kielitaitoa sekä tuntemusta muiden alueiden markkinoista ja toimintatavoista.

Kansainvälisten osaajien tarjoamat kasvumahdollisuudet Päijät-Hämeen elinvoimalle ovat liian arvokkaita ohitettaviksi. Ota yhteyttä, jos yrityksesi tai organisaatiosi haluaa hyödyntää kansainvälisten osaajien alueelle tuomaa potentiaalia!

Yhteystiedot