Hyppää sisältöön
Henkilöitä vierekkäin portaikossa.

Nuorisovaltuusto

Näin osallistut nuorisovaltuuston toimintaan

Lahtelaisia nuoria edustava nuorisovaltuusto ajaa nuorten asioita ja toimii äänitorvena silloin, kun nuorten ääni on saatava kuuluviin. Meillä on edustus kaupungin lautakunnissa, valtuustossa ja kumppanuuspöydissä

Nuorisovaltuusto ottaa aktiivisesti kantaa nuoria koskeviin asioihin, vastaa lausuntopyyntöihin ja kirjoittaa mielipidekirjoituksia lehtiin.

Koulukiertueilla tutustut toimintaamme ja meihin jäseniin.

”Lahden nuva” koostuu lahtelaisista 13–20-vuotiaista nuorista, jotka ovat kiinnostuneita vaikuttamisesta ja haluavat harrastaa nuorisovaltuustotoimintaa. Jäsenet valitaan mukaan loppuvuodesta pidettävässä avoimessa yleiskokouksessa. Myös pitkin toimintavuotta voi kysyä mahdollisuutta päästä mukaan jäseneksi. Nuorisovaltuuston jäsenten on mahdollista saada koulutusta vaikuttamisesta Suomen nuorisovaltuustojen liiton Nuva ry:n kautta.

Ota yhteyttä ja seuraa

Lahden Nuva Instagramissa
https://www.instagram.com/lahdennuva/

lahden.nuva(@)gmail.com

Nuorisovaltuuston jäsenet

Nuorisovaltuuston puheenjohtaja
Mona Parviainen
monsku.parviainen(@)gmail.com

Nuorisovaltuustolla on myös varapuheenjohtaja ja tiedotusvastaavia.

Yhteyshenkilö kaupungin nuorisopalveluissa
Jarno Koskelainen, nuorisonohjaaja
p. 050 383 6462
etunimi.sukunimi@lahti.fi

Koulukiertue

Lahden nuorisovaltuusto on yläkouluilla koulukiertueella syys-marraskuussa. Tarkoituksena on tehdä tutuksi nuorisovaltuuston toimintaa yhteisellä päivänavauksella. – Kiertuepäivän välitunneilla olemme tavattavissa koulun osoittamalla pöytäpisteellä, esimerkiksi ruokalassa tai pääaulassa.

Koulujen kiertueajat sovitaan rehtoreiden kanssa. Koulun oma oppilaskunta on meille tärkeä yhteistyölinkki.

Nuorisovaltuuston kokouspäivät ja pöytäkirjat

Nuorisovaltuuston syksyn 2023 kokouspäivät:
Kokoukset ovat keskimäärin joka toinen viikko. Seuraava kokous on marraskuussa.

  • Yleiskokous kaikista nuorisovaltuuston toiminnasta kiinnostuneille järjestetään kerran vuodessa joulukuussa. Yleiskokouksessa valitaan Nuorisovaltuuston uudet jäsenet: 20 ensimmäistä pääsee mukaan. Tulossa lisätietoa kokoussisällöstä sekä kokousajasta ja -paikasta.