Hyppää sisältöön

Osallistuminen palveluverkkotyöhön

Koulut, päiväkodit ja nuorisotilat muodostavat kokonaisuuden, jota kutsutaan palveluverkoksi. Sitä valmistellaan yhteistyössä, jossa otetaan huomioon väestökehitys, yleiskaava, palvelutarpeet sekä tilojen yhteiskäyttö- ja muuntojoustavuus.

Esi- ja perusopetusta kootaan yhteisiin tiloihin, tilankäyttöä tehostetaan ja monitoimitalot kokoavat eri toimijoita saman katon alle. Toimintakulttuurien uudistamisella tuetaan lasten ehyttä koulupolkua.

Palveluverkkotyössä voit vaikuttaa oman alueesi päiväkotien, koulujen ja nuorisotilojen tulevaisuuden tilaratkaisuihin. – Kutsuimme kuntalaisia palveluverkkoiltoihin keskustelemaan suunnitelmaluonnoksesta tai kommentoimaan asukaskyselyssä. Kolmessa alueellisessa palveluverkkoillassa osallistujia oli yhteensä yli 350. Asukaskyselyyn saimme reilut 230 vastausta. Kiitos aktiivisesta osallistumisesta!

Päätöskäsittely jatkuu syksyllä

 • Sivistyslautakunta käsittelee palveluverkkotyön asukasilloista, asukaskyselystä ja lausunnoista saatuja kommentteja ja kehittämisehdotuksia kesäkuun kokouksen yhteydessä järjestettävässä seminaarissaan. Tämän jälkeen asia siirtyy syksyyn ja uuden lautakunnan käsiteltäväksi osana 2022 talousarviovalmistelua ja pitkän tähtäimen talousohjelmaa.
 • Henkilöstöltä, lapsilta, nuorilta, asukasilloista, -kyselystä, lausuntokierrokselta ja suorina yhteydenottoina saatiin niin runsaasti kommentteja, että niiden läpi käyminen edellyttää arvioitua enemmän aikaa. Samalla työstetään palveluverkkosuunnitelman vaikutusten ennakkoarviointia.Lue koko uutinen 3.6.2021.
 • Palveluverkkosuunnitelman 2021 luonnos on tutustuttavana tämän sivun liitteissä. Tutustu myös aluekohtaisiin tiivistettyihin esitysmateriaaleihin.
 • Palveluverkon asukasillat järjestettiin 18. – 20.5.2021 alueittain verkossa teams-yhteyden kautta. Yhteenvedot asukasiltojen keskeisistä keskustelukysymyksistä ovat luettavissa alla. (Asukasiltojen tallenteet olivat katseltavissa asukasillan seuraavasta päivästä kaksi viikkoa.)
 • Kiitos aktiivisesta osallistumisesta asukasilloissa, suunnitelmaluonnoksen kommenteista asukaskyselyssä (10. – 20.5.2021) sekä lausuntokierroksen lausunnoista (4. – 20.5.2021) ja suorista yhteydenotoista.

Kiitos palveluverkoiltoihin 18.–20.5.2021 osallistuneille!

 • Pohjoinen alue ti 18.5.

  Ahtiala, Mukkula, Kivimaa, Kytölä

  Asukasillan tallenne

  Palveluverkkoilta järjestettiin Teams-ohjelman välityksellä tiistaina 18.5. Osallistujia oli yli 120.

  • Yhteenveto keskeisistä keskustelukysymyksistä.

  Kiitos asukasiltaan osallistumisesta ja aktiivisesta keskustelusta.

 • Eteläinen alue ke 19.5.

  Kärpänen, Metsäkangas, Kasakkamäki, Riihelä, Jalkaranta;
  Länsiharjun, Salpausselän, Ali-Juhakkalan ja Kanervikon koulujen alueet;
  Hennala, Laune, Liipola, Saksala, Renkomäki.

  Asukasillan tallenne

  Palveluverkkoilta järjestettiin Teams-ohjelman välityksellä. Osallistujia oli lähes 70.

  Kiitos asukasiltaan osallistumisesta ja aktiivisesta keskustelusta.

 • Itäinen ja keskustan alue to 20.5.

  Keskusta ja Karisto (keskustelu klo 17 alkaen) sekä
  Nastolan alue (keskustelu klo 17.45 alkaen)

  Asukasillan tallenne

  Palveluverkkoilta järjestettiin Teams-ohjelman välityksellä. Osallistujia oli reilusti kaikkiaan lähes 180.

  • Yhteenveto keskeisistä keskustelukysymyksistä.

  Kiitos asukasiltaan osallistumisesta ja aktiivisesta keskustelusta.

Lisätietoja