Hyppää sisältöön

Osallistuminen palveluverkkotyöhön

Koulut, päiväkodit ja nuorisotilat muodostavat kokonaisuuden, jota kutsutaan palveluverkoksi. Sitä valmistellaan yhteistyössä, jossa otetaan huomioon väestökehitys, yleiskaava, palvelutarpeet sekä tilojen yhteiskäyttö- ja muuntojoustavuus.

Esi- ja perusopetusta kootaan yhteisiin tiloihin, tilankäyttöä tehostetaan ja monitoimitalot kokoavat eri toimijoita saman katon alle. Toimintakulttuurien uudistamisella tuetaan lasten ehyttä koulupolkua.

Palveluverkkotyössä voit vaikuttaa oman alueesi päiväkotien, koulujen ja nuorisotilojen tulevaisuuden tilaratkaisuihin. Voit osallistua esimerkiksi asukasiltoihin tai kommentoida palveluverkkoluonnoksen ehdotuksia.

Käsittelyn eteneminen

 • Palveluverkkosuunnitelman 2021 luonnos on tutustuttavana tämän sivun liitteissä. Tutustu myös aluekohtaisiin tiivistettyihin esitysmateriaaleihin.
 • Luonnos on laajalla lausuntokierroksella 20.5.2021 asti lausuntopyynnön jakelun mukaisesti.
 • 18.–20. toukokuuta kuntalaisia kutsutaan keskustelemaan oman alueensa päiväkotien, koulujen ja nuorisotilojen tulevaisuuden tilaratkaisuista. Asukasillat järjestetään verkossa teams-yhteyden kautta.
 • Palveluverkkosuunnitelma viimeistellään touko-kesäkuussa, kun käytettävissä on henkilöstöltä, lapsilta, nuorilta sekä asukasilloista ja lausuntokierrokselta saadut kehittämisehdotukset ja palautteet.
 • Suunnitelma etenee sivistyslautakuntaan touko-kesäkuussa ja syyskaudella osaksi talousarviovalmistelua 2022 sekä pitkän tähtäimen talousohjelmaa. Tarvittavia täsmennyksiä ja tarkennuksia tehdään syksyllä 2021.
 • Pohjoinen alue ti 18.5.

  Ahtiala, Mukkula, Kivimaa, Kytölä

  Eteläinen alue ke 19.5.

  Kärpänen, Metsäkangas, Kasakkamäki, Riihelä, Jalkaranta; Länsiharjun, Salpausselän, Ali-Juhakkalan ja Kanervikon koulujen alueet;
  Hennala, Laune, Liipola, Saksala, Renkomäki.

  Itäinen ja keskustan alue to 20.5.

  Keskusta ja Karisto (keskustelu klo 17 alkaen) sekä
  Nastolan alue (keskustelu klo 17.45 alkaen)

  Asukasiltojen teams-osallistumislinkit julkaistaan lähempänä ajankohtaa tällä sivulla.

Lisätietoja