Hyppää sisältöön

Luontopositiivinen elämä

Luontoa on kaikkialla, ja ihminen on osa luontoa. Luonto on kaiken hyvinvoinnin ja talouden perusta. Jos luonto katoaa, niin hyvinvointimme murenee. Siksi luontokato pitää pysäyttää ja saada luonto elpymään.

Lahti tekee rohkeaa ilmastotyötä ja tavoittelee hiilineutraaliutta ensimmäisenä suurena suomalaiskaupunkina. Samalla Lahti haluaa kehittää parhaita käytäntöjä myös luontokadon torjumiseksi – tavoitteena luontopositiivinen elämä.

Luontopositiivinen elämä tuottaa luonnolle enemmän hyötyä kuin haittaa. Tällöin toiminnan nettovaikutus luontoon on positiivinen.

Kaupungissa ja Lahden seudulla tehdään jo merkittävä määrä teemaan liittyvää kunnianhimoista kehittämistyötä useiden eri foorumeiden kautta. Luontopositiivinen elämä -hankkeen erityinen tavoite on luoda synergiaetuja eri foorumeilla tapahtuvalle tekemiselle ja tukea asiantuntijuutta vaikuttavuuden kasvattamiseksi entisestään.

Hanke on käynnistetty ja toteutetaan kumppanuudessa Sitran ja Kestävä Lahti -säätiön kanssa.

Hankkeen tavoitteet

  1. Määritellä Lahdelle luontotavoite ja laatia tiekartta toimenpiteistä tavoitteen saavuttamiseksi.
  2. Lisätä ymmärrystä luontopositiivisuudesta kaupungin ja alueen toiminnassa.
  3. Luoda ja kehittää sidosryhmäyhteistyötä luontopositiivisuuden lisäämiseksi alueella.
  4. Luoda luontopositiivisen elämän toimintamalli, joka voidaan skaalata muihin kaupunkeihin ja seuduille kotimaassa ja kansainvälisesti.
Lue lisää Lahden ympäristötyöstä