Hyppää sisältöön
KUNTO-hanke

KUNTO-hanke

KUNTO – Uusilla kunnallisilla toimilla työkuntoon ja työelämään 

 KUNTO – Uusilla kunnallisilla toimilla työkuntoon ja työelämään on Lahden kaupungin ESR-rahoitteinen hanke. Hankekausi on 1.6.2021 – 31.5.2023. Hankkeessa työskentelee projektipäällikkö, projektikoordinaattori, kolme työkykykoordinaattoria ja kolme yrityskoordinaattoria. Yhteystiedot löydät sivun alalaidasta. 

Hanke kytkeytyy tiiviisti Lahden seudun kuntakokeiluun. Kohderyhmänä ovat Lahden seudun kuntakokeilun alle 30-vuotiaat lahtelaiset. Tavoitteena on parantaa heikossa työmarkkina-asemassa ja syrjäytymisvaarassa olevien työttömien työnhakijoiden työkykyä ja työllistymistä​

  • käynnistämällä kunnallinen sosiaali- ja terveyspalveluyhteistyön malli, joka edistää työnhakijoiden hyvinvointia ja työkykyä sekä heidän ohjautumistaan oikeanlaisiin jatkopalveluihin tai avoimille työmarkkinoille​
  • käynnistämällä kunnallinen työelämäyhteistyön malli, joka edistää työnhakijoiden työllistymistä avoimille työmarkkinoille ja palvelee alueen yrityksiä osaajien löytymisessä ja rekrytoinnissa hyödyntämällä molempia osapuolia tukevia työllistymisen tapoja​ 

Pitkän tähtäimen tavoitteena on rakentaa Lahteen kestävä ja pysyvä työllisyyden toimintamalli. 

Ketä KUNTO-hanke palvelee?

  • Työkykykoordinaattorit ovat apunasi, kun tarvitset tukea työkyvyn arviointiin, voimavarojen vahvistamiseen tai sopivan työn, koulutusalan tai palvelun löytämiseen. Tapaamiset suunnitellaan yksilöllisen tarpeesi mukaan. Tuki voi olla yksittäisiä tapaamisia tai rinnalla kulkemista esimerkiksi työkokeilun aikana. Työkykykoordinaattorit tekevät kanssasi palvelutarpeen arvioinnin ja suunnitelman työllistymisesi edistämiseksi.

    Yrityskoordinaattorit ovat apunasi, kun haluat löytää työpaikan. Tapaamiset suunnitellaan yksilöllisen tarpeesi mukaan. Tapaamisessa selvitetään oma tahtotilanteesi, tavoitteet, osaaminen sekä voimavarat työnteon suhteen. Yrityskoordinaattori etsii kanssasi sinulle sopivaa työtä, pyrkii yhdistämään sinut työnantajan kanssa ja sparraa työnhaussa ja haastattelussa.

    Pääset palveluun nuorten palveluiden työntekijöiden kautta. Voit ottaa yhteyttä myös suoraan työkyky- ja yrityskoordinaattoreihin, yhteystiedot löydät tämän sivun alalaidasta.

  • Tiimit kehittävät toimintatapaa, jossa työkyvyn arviointi nivoutuu saumattomasti yrityskentällä tapahtuvaan työhön. Tavoite on, että nuorten työllistyminen voi tapahtua nopeasti ilman pitkiä palvelupolkuja. Yritykset puolestaan voivat hankkeen avulla saada nopeasti työtehtävän vaatimuksia vastaavaa työvoimaa. 

    Yrityskoordinaattorit kontaktoivat alueen yrityksiä ja selvittävät työllistämisen tarpeita sekä tarjoavat tietoa työllistämisen tuista. Yrittäjä, mikäli tarvitset työntekijää, ota yhteys Yrityspisteeseen ja autamme sinua löytämään tarpeisiisi sopivan työntekijän. Yrityspiste palvelee kaikissa työllistämiseen liittyvissä asioissa. 

Seuraavissa asioissa parhaiten/nopeiten selviät sähköpostilla:

Lahden palkkatukiasiat:
typa.tyonantajat@lahti.fi

Starttirahan maksatusasiat: 
starttiraha.keha@ely-keskus.fi

Palkkatuen maksatusasiat:
palkkatuki.keha@ely-keskus.fi

Neuvontaa Suomi.fi-palvelujen käyttöön (esim. tukien sähköinen hakeminen):
Yrityssuomi puhelinpalvelu: 0295020500

 

Muut asiat Lahden yritys-/rekrypisteestä:
Päivystävä puhelin: 044 416 4886, arkisin klo 09-15
Sähköposti: yrityspiste@lahti.fi / rekrypiste@lahti.fi

Työkykykoordinaattorit, tykypiste: 
Sähköposti: tykypiste@lahti.fi , puh: 0444826497

Yhteystiedot