Siirry suoraan sisältöön

Rakokiven liikekeskus

Rakokiven liikekeskusta kehitetään itäisen alueen keskuksena, josta löytyvät jatkossakin arjen palvelut. Alueen viihtyisyyttä ja liikenneverkkoa halutaan parantaa sekä lisätä rakentamista.
Havainnekuva ideoidusta Rakokiven liikekeskuksen alatorista

​Liikekeskuksen ja etenkin torin ympäristöön tarvitaan lisää asumista, jotta palveluita pystytään kehittämään ja niillä on jatkossakin hyvät edellytykset menestyä. Päivittäistavarakaupoille etsitään mahdollisuuksia kehittää toimintaansa liikekeskuksen alueella.

Asemakaavamuutoksia vuoden 2018 aikana

Rakokiven liikekeskuksen alueelle on laadittu suunnittelua ohjaava kaavarunko, joka valmistui vuoden 2017 aikana. Seuraavaksi tehdään yksityiskohtaisempia asemakaavamuutoksia, joita esitellään vuoden 2018 aikana.

Kaavoitustyössä tavoitellaan Toritien liittämistä sekä Urheilutielle että sujuvammin Rakokiventielle. Asuinrakentamisen täydennyskohteita ja peruskorjauksia on suunnitteilla liikekeskuksen sisälä kaupungin ja yksityisten tonteille. Palveluasumista lisätään myös Linnunlaulun palveluiden viereen ja senioriasumista on suunnitteilla palveluiden läheisyyteen.

Monitoimitalo on Rakokiven kehittämisen veturi

Rakokiven uusi monitoimitalo kokoaa päiväkoti-, alakoulu- ja kirjastopalvelut yhteen. Valmistuessaan monitoimitalo tuo uutta elämää liikekeskuksen äärelle. Tilakeskuksen toteutussuunnittelu on käynnissä, ja toimintojen on tavoitteena siirtyä uuteen rakennukseen 2020-luvun taitteessa.

Yhteisön ideat suunnittelun tukena

Suunnittelutyötä on tehty tiiviissä yhteistyössä maanomistajien, yrittäjien ja asukkaiden kanssa. Viime marraskuussa yli 250 ihmistä kävi ideoimassa alueen tulevaisuutta. Ideoiden pohjalta Uusi Kaupunki Kollektiivi laati Rakokiven torin alueen ideasuunnitelman.