Siirry suoraan sisältöön

Rakokiven liikekeskuksen kehittäminen

Rakokiven liikekeskusta kehitetään itäisen alueen keskuksena, josta löytyvät jatkossakin arjen palvelut. Alueelle halutaan enemmän asukkaita ja alueen viihtyisyyttä ja liikenneverkkoa halutaan parantaa.
Havainnekuva ideoidusta Rakokiven liikekeskuksen alatorista

​Liikekeskuksen ja etenkin torin ympäristöön tarvitaan lisää asumista, jotta palveluita pystytään kehittämään ja niillä on jatkossakin hyvät edellytykset menestyä. Päivittäistavarakaupoille etsitään mahdollisuuksia kehittää toimintaansa liikekeskuksen alueella.

Vuoden 2019 aikana valmistui useita kaavatöitä

Rakokiven liikekeskuksen alueelle on laadittu suunnittelua ohjaava kaavarunko, joka valmistui vuoden 2017 aikana. Sen jälkeen alueelle on valmistunut useita kaavoituskohteita, jotka mahdollistavat alueen liikenteen, kaupallisen toiminnan ja täydennysrakentamisen kehittämisen.

Vasaratien, Soratien ja Pulteritien kerrostalokohteet  mahdollistavat liikekeskuksen alueelle jopa 150 uutta asuntoa. Toritien asemakaavamuutoksen tavoitteena on uuden monitoimitalon liikenne- ja liikkumisyhteyksien kehittäminen sekä mahdollistaa täydennys- ja liiketilarakentamista. Toritie liitetään Rakokiventiehen ja Urheilutiehen uusien liittymien kautta. Toritien ja Rakokiventien kulmauksessa on varaus terveysaseman tontiksi. Palveluasumista lisätään Linnunlaulun palveluiden viereen ja senioriasumista on suunnitteilla myös palveluiden läheisyyteen.

Monitoimitalo on Rakokiven kehittämisen veturi

Rakokiven uusi monitoimitalo kokoaa päiväkoti-, alakoulu- ja kirjastopalvelut yhteen. Valmistuessaan monitoimitalo tuo uutta elämää liikekeskuksen äärelle. Monitoimitalon rakentaminen on käynnissä, ja toimintojen on tavoitteena siirtyä uuteen rakennukseen vuoden 2021 syksyllä. Monitoimitalon rakentamisen edistymistä voi seurata Rakokiveen-sivustolla.

Monitoimitalon ympäristön raitti- ja katujärjestelyjä rakennetaan vaiheittain vuosien 2020-2021 aikana.

Yhteisön ideat suunnittelun tukena

Suunnittelutyötä on tehty tiiviissä yhteistyössä maanomistajien, yrittäjien ja asukkaiden kanssa. Marraskuussa 2017 yli 250 ihmistä kävi ideoimassa alueen tulevaisuutta. Ideoiden pohjalta Uusi Kaupunki Kollektiivi laati Rakokiven torin alueen ideasuunnitelman.

Yhteyshenkilöt