Siirry suoraan sisältöön

Pyöräilyviikolla tapahtuu Lahdessa

Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään 4.-12.5.2019.  Tämän vuoden pääteema on pyörämatkailu, painottuen oman kunnan ja lähialueen pyörämatkailukohteisiin ja -mahdollisuuksiin.
Taakkapyörä täynnä vihanneksia

Perjantaina 3.5. otetaan varaslähtö pyöräilyviikkoon teemalla kaupunkipyöräpäivä.

Lauantaina 4.5. Lahden torilla järjestetään pyöräkirppis, jonne jokainen voi tulla myymään omaa pyöräänsä tai vastaavasti ostamaan polkupyörän. Pyöräkirppis Lahden torilla klo 8-14.

Sunnuntaina 5.5. Salpausselän Samoojat järjestävät pyöräretken Kymijärven ja Alasenjärven ympäri. Lisäksi sunnuntaina pääsee koeajamaan laatikkopyörää sekä sähköpyörää Mahdollisuuksien torilla. 

Maanantaiaamuna 6.5 kisataan leikkimielisesti Kärpäsenmäen ylämäkiaika-ajoissa ja paikalle voi tulla testaamaan, kuinka kauan itsellä menee ylämäen ylös polkemisessa. 

Tiistaina 7.5 vietetään pyörällä töihin -päivää, ja sen kunniaksi töihin pyöräileville on luvassa aamupalaa Loviisanpässinraitilla. 

Keskiviikkona 8.5. vietetään pyörällä kouluun -teemapäivää, ja silloin Lahti liikkeessä -koulukiertue pysähtyy Kärpäsen koululla. Koululla on oppitunteja ja toiminnallista tekemistä kestävään liikkumiseen liittyen. Pyöräilyviikolla Lahden kouluissa on teemana ajotaitorata, jolla kannustetaan liikkumaan koulupäivän aikana ja kehitetään pyöräilytaitoja.   

Torstaina 9.5 kuullaan CitiCAP-hankkeesta Päijät-Hämeen keskussairaalalla. 

Perjantaina 10.5. on aamuinen pyöräretki Niemen kampukselle ja takaisin. Sen aikana havainnoidaan ympäristöä ja pyöräreittien toimivuutta.

Lauantaina 11.5. Perheen päivä- tapahtumassa  on luvassa aikuisten ajotaitorata sekä pyöräinfoa. 

Lisätietoa ja kaikki tapahtumat löytyvät Facebook-sivultamme.

Kerää joukkue Kilometrikisaan!

Pyöräilyviikolla Suomi pyöräilee -kampanja haastaa kunnat, seurat, yhdistykset, järjestöt ja työpaikat järjestämään pyöräilyyn liittyvää toimintaa joka puolella Suomea. Valtakunnallinen kilometrikisa käynnistyy 1.5.

Lisätietoa:

Pyöräilyviikkoon liittyvät yhteydenotot: info(at)poljin.fi
Ympäristöneuvonta, Lahden kaupunki, p. 044 416 2762