Siirry suoraan sisältöön

Pyöräilyviikolla tapahtuu Lahdessa

Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään 5.-12.5.2018. Pääteemana on ”Pyörällä kauppaan!". Lahdessa Pyöräilyviikko tarjoaa tekemistä kaiken ikäisille.
Taakkapyörä täynnä vihanneksia

Pyöräilyviikko käynnistyy Lahdessa pyöräretkillä. Lauantaina 5.5. Lahden Pyöräilijät järjestää Sata ajaa Satkun -pyörälenkin Vesijärven ja Päijänteen rantoja myötäillen. Sunnuntaina 6.5. on tarjolla Salpausselän Samoojien Leppoisa rengasretki pyöräillen Vesivehmaan, Urajärven kartanon ja Vierumäen kautta.

Maanantaina 7.5. katukuvaan ilmestyvät pinkit pyörät muistuttamaan pyörän kunnollisesta lukitsemisesta, jotta pyörävarkauksia voitaisiin ehkäistä. Tiistaiaamuna 8.5. pyöräilijöitä hemmotellaan aamukahveilla Uudenmaankadun ja Moisionkadun risteysalueella. Samalla on tarjolla pyöräilyinfoa. Tiistai-iltana pääkirjastolla yleisötilaisuudessa keskustelun aiheena on pyörämatkailu Suomessa.

Keskiviikon teemapäivänä on Pyörälla kouluun. Silloin on paljon pyöräileviä oppilaita ja opettajia liikenteessä. Perjantaina 11.5. lahtelaisille yläkouluille on tarjolla pyöräsuunnistusta pienten tehtävien kera. Kierros lähtee liikkeelle Lahden torilta. Suunnistustapahtuman järjestää ryhmä Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijoita.

Lauantaina 12.5. on tarjolla erityisesti +65 -vuotiaille pientä pyöränhuoltoa ja liikennetietoa Lahden satamassa. Ravintola Casselin terassilla saa 150 ensimmäistä paikalle saapunutta pyöräilijää myös nauttia kahvit keksin kera.

Eri kuntien Pyöräilyviikon tapahtumat löytyvät Pyöräilyviikon ja Liikkujan viikon tapahtumakalenterista.

Kerää joukkue Kilometrikisaan!

Pyöräilyviikolla Suomi pyöräilee -kampanja haastaa kunnat, seurat, yhdistykset, järjestöt ja työpaikat järjestämään pyöräilyyn liittyvää toimintaa joka puolella Suomea. Valtakunnallinen kilometrikisa käynnistyy 1.5.

Lisätietoa:

Pyöräilyviikkoon liittyvät yhteydenotot: info(at)poljin.fi
Lahden Pyöräilijät, Janne Elkala, varapuheenjohtaja, p. 040 8233828
Liikenneturva, Ari-Pekka Lattu, koulutusohjaaja, p. 020 7282 366, 050 4619662
Royal Cycling Team ry., Erkki Wahlfors, puheenjohtaja, p. 050 306 5152
Salpausselän Samoojat ry., Helena Nurmio, p. 0400 432 099.
Ympäristöneuvonta, Lahden kaupunki, p. 044 416 2762