Siirry suoraan sisältöön

Maauimala avoinna 1.6.-16.8.2020

Maauimala tarjoaa kesän parhaat puitteet harrastaa vesiliikuntaa. Tarjolla on muun muassa lasten uimakouluja sekä vesiliikuntaryhmiä. Maauimala toimii vain kesäkaudella.
Lahden maauimala ja hyppyrimäet

Maauimalan saunat avautuvat perjantaina 26.6. klo 10

Maauimala on ollut uimareiden käytössä kesäkuun alusta, ja nyt myös saunat saadaan käyttöön.

Maauimalan saunojen saunomisaika noudattelee Maauimalan aukioloaikoja. Turvavälien varmistamiseksi kerrallaan voi saunoa 10 henkeä per sauna. Edelleen on tärkeä huolehtia turvaväleistä myös puku- ja pesutiloissa ja koko Maauimalan alueella. Kuntosali ja liikuntatila eivät toistaiseksi ole käytössä.

Maauimalassa saa olla enintään 500 ihmistä kerrallaan paikalla. Sisäänkäynnissä on laskuri, jolla henkilömääriä seurataan.

Allasajat juhannuksen jälkeen

Yleisön allasajat Maauimalassa ovat juhannuksen jälkeen hiukan pidentyneet. 

ma–to klo 6.30–20.00
pe 10.00–20.00 
la ja su 10.00–17.00

Uintiaika päättyy ma–pe klo 20.30 ja la–su klo 17.30. Maauimalasta poistuttava ma–pe klo 21.00 ja la–su klo 18.00. 

Muista! 

-Nauti uimisesta yksin tai läheistesi kanssa, mutta pidä riittävä turvaväli muihin maauimalan asiakkaisiin ja työntekijöihin koko uimavierailun ajan. 

-Noudata peseytymisohjeita ja huolehdi käsihygieniasta, erityisesti WC-tiloissa ja ennen uima-altaalle menoa. 

-Henkilökunta ohjeistaa tarvittaessa tarkemmin. Noudata henkilökunnan ohjeita ja muista myös henkilökuntaa lähestyessäsi turvavälit. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maauimala sijaitsee Lahden Urheilukeskuksessa hyppyrimäkien montussa. Maauimalassa on kaupungin ainoa 50-metrinen allas, jonka päädyssä on matala lastenallas. Altaiden lähellä on ulkosuihkut. Pukutilat ja varsinaiset peseytymistilat saunoineen sijaitsevat mäkikatsomorakennuksessa. Sisäänkäynnin yhteydessä toimii kahvio.

Maauimala toimii kesäkaudella, jolloin sisäuimahallit ovat kiinni. Seurojen harjoitusvuorojen lisäksi altaassa järjestetään uimakouluja ja vesiliikuntaryhmiä.

Mäkikatsomon kuntosali on Maauimalan asiakkaiden käytössä.

Saapumis- ja pysäköintiohjeet

Maauimalan sisäänkäynti on mäkikatsomorakennuksen kulmalla Ravintola Voiton alapuolella. Urheilukeskuksen pysäköintialueella on maksuton kiekkopysäköinti. Invapysäköintipaikat sijaitsevat Ravintola Voiton edustalla. Linja-autoyhteydet: lähimmäs Urheilukeskusta pääsee Lahden Seudun Liikenteen vuoroilla 1M, 18 ja 19. 

Lasten uimakoulut Maauimalassa

Lasten uimakouluja järjestetään kaikkiaan 12 alkeiskurssia.

Alkeisuimakoulussa harjoitellaan erilaisten leikkien ja harjoitusten avulla uinnin alkeita; sukeltamista, liukumista, kellumista ja etenemistä vedessä. Tavoitteena on 10 metrin uimataito. Ohjaaja on lasten kanssa vedessä. Alaikäraja on 5 vuotta kurssin alkuun mennessä.

Sähköinen ilmoittautuminen ryhmiin ke 3.6.2020 klo 9.00 alkaen linkistä: www.kuntapalvelut.fi/lahti/

Lisätietoja p. 050 311 9244 (arkisin klo 9–15), sporttiturvauo@icloud.com

Maauimalan kesästä 2019

Maauimalan kesäkaudesta pääsivät nauttimaan esiliikuntaseurojen nuoret harrastajat ja kilpauimarit, uimataidon alkeita opettelevat lapset, vesijuoksijat, uimarit ja vesijumpan harrastajat.

Lämmin kesäkuu siivitti Maauimalan alkukautta. Kesäkuun ensimmäinen lämmin päivä innosti 1800 asiakasta nauttimaan vesiliikunnasta ja auringosta. Maauimalassa kävi kaiken kaikkiaan 42 452 asiakasta. Maauimalan uimaopetuksen, uinninvalvonnan ja vesiliikunnan ohjaamisen Lahden kaupunki osti viime vuotiseen tapaan Sporttiturvalta.


 

 

Lisätietoja 

Liikuntapaikanhoitajat, löytötavarat
p. 050 559 4154

Kunnossapito ja huolto
Markku Ahokas, liikuntapalvelupäällikkö
p. 044 416 3629

Valvojat, vakiovuorot, kassapalvelut, siivous
Jenni Mikkola, liikuntapalveluvastaava
p. 050 383 6473

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@lahti.fi