Siirry suoraan sisältöön

Maauimala avoinna 26.5.-16.8.2020

Maauimala tarjoaa kesän parhaat puitteet harrastaa vesiliikuntaa. Tarjolla on muun muassa lasten uimakouluja sekä vesiliikuntaryhmiä. Maauimala toimii vain kesäkaudella.
Lahden maauimala ja hyppyrimäet

Maauimala sijaitsee Lahden Urheilukeskuksessa hyppyrimäkien montussa. Maauimalassa on kaupungin ainoa 50-metrinen allas, jonka päädyssä on matala lastenallas. Altaiden lähellä on ulkosuihkut. Pukutilat ja varsinaiset peseytymistilat saunoineen sijaitsevat mäkikatsomorakennuksessa. Sisäänkäynnin yhteydessä toimii kahvio.

Maauimala toimii kesäkaudella, jolloin sisäuimahallit ovat kiinni. Seurojen harjoitusvuorojen lisäksi altaassa järjestetään uimakouluja ja vesiliikuntaryhmiä.

Mäkikatsomon kuntosali on Maauimalan asiakkaiden käytössä.

Saapumis- ja pysäköintiohjeet:

Maauimalan sisäänkäynti on mäkikatsomorakennuksen kulmalla Ravintola Voiton alapuolella. Urheilukeskuksen pysäköintialueella on maksuton kiekkopysäköinti. Invapysäköintipaikat sijaitsevat Ravintola Voiton edustalla. Linja-autoyhteydet: lähimmäs Urheilukeskusta pääsee Lahden Seudun Liikenteen vuoroilla 1M, 18 ja 19. 

Lasten uimakoulut Maauimalassa

Lasten uimakouluja järjestetään kesäkuusta elokuun alkuun yleensä viidessä eri jaksossa: kaikkiaan 18 alkeiskurssia ja kaksi jatkouimakoulua ja hengenpelastuskoulua.

Alkeisuimakoulussa harjoitellaan erilaisten leikkien ja harjoitusten avulla uinnin alkeita; sukeltamista, liukumista, kellumista ja etenemistä
vedessä. Tavoitteena on 10 metrin uimataito. Ohjaaja on lasten
kanssa vedessä. Alaikäraja on 5 vuotta kurssin alkuun mennessä.

Jatkouimakouluun tulijalta edellytetään, että osaa sukeltaa, liukua ja kellua sekä etenee 20 m vedessä. Tavoitteena on vahvistaa lapsen uimataitoa. Jatkouimakoulussa ja hengenpelastuskoulussa ikäraja on 7 – 10 vuotta.

Sähköinen ilmoittautuminen ryhmiin ma 11.5.2020 klo 9.00 alkaen linkistä: www.kuntapalvelut.fi/lahti/

Lisätietoja 6.5.2020 alkaen p. 050 311 9244 ( arkisin klo 9-15),  sporttiturvauo@icloud.com

Maauimalan kesästä 2019

Maauimalan kesäkaudesta pääsivät nauttimaan esiliikuntaseurojen nuoret harrastajat ja kilpauimarit, uimataidon alkeita opettelevat lapset, vesijuoksijat, uimarit ja vesijumpan harrastajat.

Lämmin kesäkuu siivitti Maauimalan alkukautta. Kesäkuun ensimmäinen lämmin päivä innosti 1800 asiakasta nauttimaan vesiliikunnasta ja auringosta. Maauimalassa kävi kaiken kaikkiaan 42 452 asiakasta. Maauimalan uimaopetuksen, uinninvalvonnan ja vesiliikunnan ohjaamisen Lahden kaupunki osti viime vuotiseen tapaan Sporttiturvalta.


 

 

Lisätietoja 

Liikuntapaikanhoitajat, löytötavarat
p. 050 559 4154

Kunnossapito ja huolto
Markku Ahokas, liikuntapalvelupäällikkö
p. 044 416 3629

Valvojat, vakiovuorot, kassapalvelut, siivous
Jenni Mikkola, liikuntapalveluvastaava
p. 050 383 6473

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@lahti.fi