Siirry suoraan sisältöön

Launeen keskuspuisto

Keskuspuistoon kuuluvat Perhepuisto, Arboretum, erilaiset liikuntapaikat, sorsalampi ja koira-aitaus sekä sirkusareena. Keskuspuisto on osa Lahden monipuolista vapaa-ajankeskusta kävelyetäisyydellä uudesta matkakeskuksesta.
Launeen keskuspuisto

Keskuspuistossa (n. 10 ha) on runsaasti toiminnallisia kokonaisuuksia erilaisille käyttäjäryhmille ja harrastajille. Perhepuisto on alueen suosituin kohde ja Arboretum eli puulajipuisto houkuttelee turisteja ja kasviharrastajia kauempaakin.

Iso tapahtuma-areena tarjoaa puitteet vapaamuotoisiin peleihin ja sovittaviin luvanvaraisiin tapahtumiin; sirkus vierailee keväisin alueella.

Keskuspuistossa on pienehköissä saarekekumpareissa puita ja vapaata, avaraa nurmipintaa vapaata oleskelua varten. Keväällä pilvikirsikat kukkivat näyttävästi valkoisten narsissien kanssa. Havupuusaarekkeina on makedonianmäntyjä ja lehtikuusia.

Liikuntapaikkoja harrastajille

Keskuspuistossa on turvalliset ja viihtyisät puitteet moniin liikunta- ja lajiharrastuksiin kesällä ja talvella.

Launeen vapaa-ajankeskukseen liittyvät omina maksullisina yrityksinään Lahden Minigolf-keskus, Keilahalli ja SOL Areena (harjoitusjäähalli).

Keskuspuiston pysäköintialueet sijaitsevat Launeenkadulla (keilahallin lähellä) ja Tapparakadulla (Perhepuiston pysäköintialue). Kaupunkijunat kuljettavat kesällä kävijöitä leppoisasti puistoon.

Arboretumista iloa ja väriä

Arboretum on puuvartisten kasvien näytealue kolmella uusiomäellä. Lammikot keräävät vettä, ja vesi virtaa myös purossa. Kasvillisuus sijaitsee heimoittain. Istutukset aloitettiin vuonna 1992 ja suunnittelun perusteena oli III-vyöhykkeen kasvillisuuden menestyminen. Kasvilajeja lajikkeineen on yli 400.

Pihtojen pystyt pihkaiset kävyt, hevoskastanjan näyttävä kukinta tai isolehtisten jalopähkinöiden keltainen ruska ja katsuran syyslehtien vaniljan tuoksu jäävät helposti mieliin koululais- ja päiväkotiryhmille. Kotipuutarhuri voi tarkistaa kuinka isoksi ostettu taimi kotipihallakin kasvaisi.

  • Koululaisia retkellä

  • Marjaomenapuut kukassa

  • Parkour

  • Tapahtuma-areena ja skeittialue


Yhteystiedot

Asiakaspalvelunumero (YIT palvelunumero)
020 433 3600