Siirry suoraan sisältöön

Ympäristöviikko on vihreitä tekoja ja hauskaa yhdessäoloa

23. seudullista Ympäristöviikkoa vietetiin 16.-22.9.2019 Asikkalassa, Hartolassa, Heinolassa, Hollolassa, Lahdessa ja Sysmässä teemalla Ravinto - Sinä olet osa ketjua. Vaikka Ympäristöviikko on tältä vuodelta ohi, voi jokainen päivä olla ympäristöpäivä!
Ympäristöviikon tunnus

Ympäristöviikolla eri tahot järjestivät jälleen lukuisia ympäristöaiheisia tapahtumia ja tempauksia, kuten opastettuja luonto- ja sieniretkiä, kierrätys- ja siivoustapahtumia, luentoja, työpajoja ja vaikka mitä mielenkiintoista.

Näet kaikkien kuntien tapahtumat tapahtumakalenterista sivun linkkilaatikossa. Kaikki mukaan ilmoitetut tapahtumat löytyvät myös Facebookista, Lahden seudun Ympäristöviikko, tapahtumat.

Linkkilaatikosta löydät myös eri tahojen, kuten koulujen ja päiväkotien, yritysten ja yhteisöjen sisäiset tapahtumat ja tavat viettää Ympäristöviikkoa. Tutustu listaan ja poimi vinkit omaan käyttöösi! Tämän sivun alavalikosta löydät toimintavinkkejä, materiaalipankin ja muita tietoja seudullisesta Ympäristöviikosta.

Syyskuun lopussa edistettiin monipuolisesti hyvinvointia ja kestävää kehitystä

Seudullisen Ympäristöviikon kanssa samaan aikaan vietettiin perinteisesti Euroopan liikkujan viikkoa, joka huipentui Auton vapaapäivään 22.9., sekä uutena yhteistyötahona Päijät-Hämeen ravitsemusviikkoa.

Päijät-Hämeen ravitsemusviikko 2019

Lahden seudun Ympäristöviikon kanssa samanaikaisesti järjestettiin jo perinteeksi muodostunut Päijät-Hämeen ravitsemusviikko. Ravitsemusviikolla jokainen voi tehdä pieniä ja hyviä ruokatekoja itselleen ja toisille. Ympäristöviikon teemaa mukaillen Ravitsemusviikollakin tehtiin vihreitä tekoja kannustamalla asukkaita kasvisten käytön lisäämiseen. Sadonkorjuuaikaan ruokavalioon on helppo lisätä tuoreita vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja. Kun jokaisella aterialla on mukana kourallinen kasviksia, on puolen kilon kasvismäärä päivässä taattu.

Viikon aikana alueen toimijat toteuttivat asukkaille erilaisia ravitsemustempauksia ja -tapahtumia. Myös ruokapalvelut, ravintolat ja kahvilat voivat toteuttaa ravitsemusviikkoa tarjoamalla asiakkailleen tavanomaista enemmän kasvisvaihtoehtoja. Kasvisten ja kasvisruokien käytön lisääminen on yksi konkreettinen teko, jolla voidaan lisätä terveyttä ja vaikuttaa ympäristöön hillitsemällä ilmastonmuutosta.

Osallistumalla seudulliseen Ympäristöviikkoon voit osoittaa ympäristöasioiden tärkeyden ja arvostuksesi luontoa kohtaan!

Lisätietoja

 

 

Seuraa meitä