Siirry suoraan sisältöön

Harjun koulu

Harjun peruskoulussa toimivat alakoululuokat 1-6. Oppilaita on 290, opettajia 19 ja avustajia viisi.

Koulussamme arvostamme kielten ja kulttuurien tuntemusta. Harjun koulussa voi valita kolmannelta luokalta alkaen A1-kieleksi venäjän, saksan tai englannin. Iltapäivisin voi opiskella omakielen opettajan ohjauksella arabiaa, espanjaa, ranskaa, venäjää ja viroa. Meillä on myös maahanmuuttajien valmistavaa opetusta sekä alueellisia erityisen tuen pienryhmiä.

Opetuksessa painotamme perusasioiden oppimista. Tämä luo vahvan pohjan oppia niitä taitoja, joita muuttuvassa maailmassa tarvitaan. Mielestämme lasten on tärkeää oppia arvostamaan pitkäjänteistä työtekoa, sosiaalisia taitoja sekä hyviä käytöstapoja.

Harjun koulu toimii aivan Lahden kaupungintalon vieressä, Eliel Saarisen suunnittelemassa entisessä tyttölyseossa. Pääsisäänkäyntimme on Vuorikadun puolella. Koulumme on kodikas alakoulu keskellä kaupunkia.

Uusia tuulia koulutyöhön

Perusopetuksen uusi opetussuunnitelma (ops) on käytössämme luokilla 1 - 6, yläluokkien osalta  ainesisällöt ja tuntijako muuttuvat nyt portaittain. Ruotsin kielen opiskelu alkaa jo kuudennelta luokalta ja valinnaisaineita tulee 1 - 6 luokille. Laaja-alainen osaaminen, monialaiset oppimiskokonaisuudet ja oppilaiden osallisuus lisääntyvät. Tutustu uuden opetussuunnitelman sisältöön Lahden kaupungin perusopetuksen ops-verkkosivuilla.

 

 

Laajamittaisen kaksikielisen opetuksen oppilasvalintaperusteita täsmennetään https://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/laajamittaisen-kaksikielisen-opetuksen-oppilasvalintaperusteita-täsmennetäänLaajamittaisen kaksikielisen opetuksen oppilasvalintaperusteita täsmennetään 30.11.2018 10:30:00
Muutosesityksiä Salppurin liikunnan ja luman painotetun opetuksen oppilasvalintoihinhttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/muutosesityksiä-salppurin-liikunnan-ja-luman-painotetun-opetuksen-oppilasvalintoihinMuutosesityksiä Salppurin liikunnan ja luman painotetun opetuksen oppilasvalintoihin30.11.2018 6:00:00

Yhteystiedot

 

 

 

Kartta