Harjun koulu

Harjun peruskoulussa toimivat alakoululuokat 1-6. Oppilaita on 290, opettajia 19 ja avustajia viisi.

Tämä sivu on osa peruskoulujen verkkosivujen uudistusprojektia ja toimii esimerkkinä muille kouluille. Muidenkin koulujen sivut tulevat tänne näkyviin myöhemmin.

Koulussamme arvostetaan kielten ja kulttuurien tuntemusta. Harjussa voi valita kolmannelta luokalta alkaen A1-kieleksi venäjän, saksan tai englannin. Iltapäivisin voi opiskella omakielen opettajan ohjauksella arabiaa, espanjaa, ranskaa, venäjää ja viroa. Meillä on myös maahanmuuttajien valmistavaa opetusta sekä alueellisia erityisen tuen pienryhmiä.

Opetuksessa painotamme perusasioiden oppimista. Tämä luo vahvan pohjan oppia niitä taitoja, joita muuttuvassa maailmassa tarvitaan. Mielestämme lasten on tärkeää oppia arvostamaan pitkäjänteistä työtekoa, sosiaalisia taitoja sekä hyviä käytöstapoja.

Lukuvuonna 2016 olemme ottaneet käyttöön perusopetuksen uuden opetussuunnitelman (ops) luokilla 1-6. Uutta on myös ruotsin kielen opiskelun alkaminen jo kuudennelta luokalta sekä valinnaisaineiden tulo 1-6 luokille, laaja-alainen osaaminen ja monialaiset oppimiskokonaisuudet. Oppilaiden osallisuus lisääntyy. Kaikki tämä tuo uusia tuulia koulutyöhön. Uuden opetussuunnitelman sisältöön pääsee tutustumaan Lahden kaupungin verkkosivuilla.

Harjun koulu toimii Eliel Saarisen suunnittelemassa entisessä tyttölyseossa, aivan Lahden kaupungintalon vieressä. Pääsisäänkäyntimme on Vuorikadun puolella. Koulumme on kodikas alakoulu keskellä kaupunkia.

 

 

Nastolan alueen kolmessa päiväkodissa, kahdessa koulussa sekä kirjastossa korjauksia https://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/nastolan-alueen-kolmessa-päiväkodissa-kahdessa-koulussa-sekä-kirjastossa-korjauksia-kesällä-2017Nastolan alueen kolmessa päiväkodissa, kahdessa koulussa sekä kirjastossa korjauksia 30.5.2017 11:45:00
Harjun koulussa tehdään käyttöä turvaavia toimenpiteitä ja odotetaan peruskorjausta https://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/harjun-koulussa-tehdään-käyttöä-turvaavia-toimenpiteitä-ja-odotetaan-peruskorjaustaHarjun koulussa tehdään käyttöä turvaavia toimenpiteitä ja odotetaan peruskorjausta 29.5.2017 13:30:00
Jalon tutkimukset edelleen jatkuvathttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/jalon-tutkimukset-edelleen-jatkuvatJalon tutkimukset edelleen jatkuvat23.5.2017 12:10:00

Yhteystiedot

 

 

 

Kartta