Harjun koulu

Harjun peruskoulussa toimivat alakoululuokat 1-6. Oppilaita on 290, opettajia 19 ja avustajia viisi.

Tämä sivu on osa peruskoulujen verkkosivujen uudistusprojektia ja toimii esimerkkinä muille kouluille. Muidenkin koulujen sivut tulevat tänne näkyviin myöhemmin.

Koulussamme arvostetaan kielten ja kulttuurien tuntemusta. Harjussa voi valita kolmannelta luokalta alkaen A1-kieleksi venäjän, saksan tai englannin. Iltapäivisin voi opiskella omakielen opettajan ohjauksella arabiaa, espanjaa, ranskaa, venäjää ja viroa. Meillä on myös maahanmuuttajien valmistavaa opetusta sekä alueellisia erityisen tuen pienryhmiä.

Opetuksessa painotamme perusasioiden oppimista. Tämä luo vahvan pohjan oppia niitä taitoja, joita muuttuvassa maailmassa tarvitaan. Mielestämme lasten on tärkeää oppia arvostamaan pitkäjänteistä työtekoa, sosiaalisia taitoja sekä hyviä käytöstapoja.

Lukuvuonna 2016 olemme ottaneet käyttöön perusopetuksen uuden opetussuunnitelman (ops) luokilla 1-6. Uutta on myös ruotsin kielen opiskelun alkaminen jo kuudennelta luokalta sekä valinnaisaineiden tulo 1-6 luokille, laaja-alainen osaaminen ja monialaiset oppimiskokonaisuudet. Oppilaiden osallisuus lisääntyy. Kaikki tämä tuo uusia tuulia koulutyöhön. Uuden opetussuunnitelman sisältöön pääsee tutustumaan Lahden kaupungin verkkosivuilla.

Harjun koulu toimii Eliel Saarisen suunnittelemassa entisessä tyttölyseossa, aivan Lahden kaupungintalon vieressä. Pääsisäänkäyntimme on Vuorikadun puolella. Koulumme on kodikas alakoulu keskellä kaupunkia.

 

 

Lahden englanninkieliset luokat juhlivat 20-vuotista taivaltaanhttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/lahden-englanninkieliset-luokat-juhlivat-20-vuotista-taivaltaanLahden englanninkieliset luokat juhlivat 20-vuotista taivaltaan21.4.2017 8:00:00
Lotilan koulun luokka- ja keittiötiloja korjataan kesällähttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/lotilan-luokka-ja-keittiötiloja-korjataan-kesäkuukausina-2017Lotilan koulun luokka- ja keittiötiloja korjataan kesällä4.4.2017 10:25:00
Kolme lahtelaista opettajaa palkittiin ruotsin kielen ja kulttuurin edistämisestähttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/kolme-lahtelaista-opettajaa-palkittiin-ruotsin-kielen-ja-kulttuurin-edistämisestäKolme lahtelaista opettajaa palkittiin ruotsin kielen ja kulttuurin edistämisestä31.3.2017 11:30:00

Yhteystiedot

 

 

 

Kartta