Hyppää sisältöön

​Lahden tuleva ympäristöpääkaupunkivuosi Matka2020-messujen ytimessä

Matka2020-messujen teema on tänä vuonna vastuulliset elämykset sekä perhematkailu. Lahti esittäytyy messuilla Suomen johtavana ympäristökaupunkina ja Euroopan ympäristöpääkaupunkina 2021.

Ympäristöpääkaupunkihankkeen johtaja Milla Bruneau vierailee Lakeland-Visit Lahti -osastolla 6h2 ammattilaispäivänä torstaina 16.1. klo 13-15.

Tuleva Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahti ja koko Suomi ovat kansainvälisen kiinnostuksen kohteena ympäristöosaamisen sekä kestävän matkailun osalta erityisesti teemavuonna 2021. Myös Lahden seudun matkailuväki haluaa hyödyntää teemavuoden yritystensä ympäristöosaamisen vahvistamisessa, seudullisen vetovoiman rakentamisessa ja ympäristöystävällisten matkailupalveluiden tuotteistuksessa yhteistyössä seudun yritysten kanssa.

– Euroopan ympäristöpääkaupunkivuonna on luvassa useita kansainvälisiä kongresseja, seminaareja sekä satoja opinto- ja tutustumisvierailuja Lahteen. Lahden sijainti hyvien julkisten liikenneyhteyksien päässä mahdollistaa kestävämmän matkailun kaupunkiimme. Erittäin hieno ja ainutlaatuinen vuosi on tulossa, summaa ympäristöpääkaupunkihankkeen johtaja Milla Bruneau.

Kestävää matkailua Lahden alueelle

Business Finland/Visit Finland on kehittänyt kestävän matkailun ohjelman, johon osallistuvat yritykset saavat Sustainable Travel Finland -merkin. Yrityskoulutusten jälkeen myös Lahden matkailualueen on mahdollisuus hakea ohjelmaan mukaan. Lahden seudulla on pidetty jo yksi koulutus matkailuyrityksille ja niitä järjestetään lisää kevään ja kesän aikana.

Seudullinen matkailuyhtiö Lahden seutu – Lahti Region Oy on käynnistänyt Ekokompassi-ympäristösertifikaatin haun. Ekokompassi on ympäristöohjelma, joka sisältää 10 kriteeriä, joiden kautta yritys hallitsee ympäristöasioitaan ja toimii ympäristövastuullisesti.  Sertifikaatin kriteerit ovat hyvin käytännönläheisiä. Niissä kiinnitetään huomioita mm. jätehuoltoon, energiakulutukseen ja hankintoihin.

Lahden seutu – Lahti Region Oy:n yhteydessä on vuoden alusta aloittanut Salpausselkä Geopark -yksikkö. Geopark-konseptissa vierailijoille jaetaan tietoa mm. kestävistä toimintatavoista. Matkailukohteita kehitetään siten, että ne pystyvät kestävällä tavalla vastaamaan jatkuvasti kasvavaan luontomatkailijoiden määrään.

Matkamessut järjestetään Helsingin messukeskuksessa 17.-19.1.2020 ja ammattilaispäivä torstaina 16.1.

Lisätietoja:

Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021
Johtaja Milla Bruneau, +358 (0)400 408 951

Lahden seutu – Lahti Region Oy
Toimitusjohtaja Raija Forsman, +358 (0)40 516 2803

Salpausselkä Geopark -yksikkö
Toiminnanjohtaja Kati Komulainen, +358 (0)40 579 9247

Aihealueet