Vesijärven kalapihvi on ensimmäistä kertaa tarjolla kaikille lapsille ja nuorille Lahdessa. Launeen monitoimitalon ruokapalveluvastaava Arja Kyyrö on uudistuksesta ylpeä:
– Olen iloinen, että voimme tarjota lapsille paikallista herkkua.
Päijät-Hämeen Ateriapalvelut haluaa kuulla erityisesti lasten ja nuorten mielipiteitä uudesta ateriaideasta. Palautetta voi antaa päivän aikana koulun keittiöön.
– Palautteet auttavat kehittämään reseptiä ja mahdollistavat osaltaan sen, että paikallinen kala voi jatkossakin olla osa arjen aterioita, kertoo tuotekehityspäällikkö Jukka Turta Päijät-Hämeen Ateriapalveluista.
Ravitsemussuositusten mukaan kalaa on hyvä syödä 300–450 grammaa viikossa, ja erilaisten kalalajien käyttö tuo ruokavalioon monipuolisuutta. Läheltä pyydetty järvikala on lisäksi kestävä valinta.
Vesijärven kalapihvipäivä toteutetaan URBACT-rahoitteisen One Health 4 Cities -hankkeen pilottina. Hankkeessa halutaan edistää Lahdessa planetaarista terveyttä konkreettisten kokeilujen avulla.
Tutustu myös näihin
Lähiruokaa ja kiertotaloutta samassa suupalassa
Uutista on päivitetty 3.9. klo 17.05 tiedolla rahoittajasta.