Hyppää sisältöön

Vesijärven kalapihvi koulujen ja päiväkotien ruokalistalla

Lahden koulujen ja päiväkotien ruokalistalla on suomalaisen ruuan päivänä torstaina 4. syyskuuta erityinen uutuus: kalapihvi, jonka valmistuksessa on käytetty Vesijärvestä hoitokalastettua kalaa.
Lapset ruokalinjastolla ottamassa kalapihvejä lautaselleen.

Vesijärven kalapihvi on ensimmäistä kertaa tarjolla kaikille lapsille ja nuorille Lahdessa. Launeen monitoimitalon ruokapalveluvastaava Arja Kyyrö on uudistuksesta ylpeä:
– Olen iloinen, että voimme tarjota lapsille paikallista herkkua.

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut haluaa kuulla erityisesti lasten ja nuorten mielipiteitä uudesta ateriaideasta. Palautetta voi antaa päivän aikana koulun keittiöön.
– Palautteet auttavat kehittämään reseptiä ja mahdollistavat osaltaan sen, että paikallinen kala voi jatkossakin olla osa arjen aterioita, kertoo tuotekehityspäällikkö Jukka Turta Päijät-Hämeen Ateriapalveluista.

Ravitsemussuositusten mukaan kalaa on hyvä syödä 300–450 grammaa viikossa, ja erilaisten kalalajien käyttö tuo ruokavalioon monipuolisuutta. Läheltä pyydetty järvikala on lisäksi kestävä valinta.

Vesijärven kalapihvipäivä toteutetaan URBACT-rahoitteisen One Health 4 Cities -hankkeen pilottina. Hankkeessa halutaan edistää Lahdessa planetaarista terveyttä konkreettisten kokeilujen avulla.

Tutustu myös näihin

Hoitokalastus Lahdessa

Lähiruokaa ja kiertotaloutta samassa suupalassa

Uutista on päivitetty 3.9. klo 17.05 tiedolla rahoittajasta.

Aihealueet