Hyppää sisältöön

Vesijärven kalapihvi koulujen ja päiväkotien ruokalistalla

Lahden koulujen ja päiväkotien ruokalistalla on suomalaisen ruuan päivänä torstaina 4. syyskuuta erityinen uutuus: kalapihvi, jonka valmistuksessa on käytetty Vesijärvestä hoitokalastettua kalaa.
Kuvaaja: Lassi Häkkinen / Lahden kaupunki

Vesijärven kalapihvi on ensimmäistä kertaa tarjolla kaikille lapsille ja nuorille Lahdessa. Launeen monitoimitalon ruokapalveluvastaava Arja Kyyrö on uudistuksesta ylpeä:
– Olen iloinen, että voimme tarjota lapsille paikallista herkkua.

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut haluaa kuulla erityisesti lasten ja nuorten mielipiteitä uudesta ateriaideasta. Palautetta voi antaa päivän aikana koulun keittiöön.
– Palautteet auttavat kehittämään reseptiä ja mahdollistavat osaltaan sen, että paikallinen kala voi jatkossakin olla osa arjen aterioita, kertoo tuotekehityspäällikkö Jukka Turta Päijät-Hämeen Ateriapalveluista.

Ravitsemussuositusten mukaan kalaa on hyvä syödä 300–450 grammaa viikossa, ja erilaisten kalalajien käyttö tuo ruokavalioon monipuolisuutta. Läheltä pyydetty järvikala on lisäksi kestävä valinta.

Vesijärven kalapihvipäivä toteutetaan URBACT-rahoitteisen One Health 4 Cities -hankkeen pilottina. Hankkeessa halutaan edistää Lahdessa planetaarista terveyttä konkreettisten kokeilujen avulla.

Tutustu myös näihin

Hoitokalastus Lahdessa

Lähiruokaa ja kiertotaloutta samassa suupalassa

Uutista on päivitetty 3.9. klo 17.05 tiedolla rahoittajasta.

Aihealueet