Hyppää sisältöön

Voimana moninaisuus – Lahti Pride tarjoilee viikon aikana monipuolista ohjelmaa kaupunkilaisille

Lahti Pride järjestetään yhdeksännen kerran 13.5–19.5.2024. Viikon aikana kaikille lahtelaisille on tarjolla monenlaista tapahtumaa luennoista työpajoihin, kulttuuritapahtumiin ja bileisiin.

Lahti Pride -viikko käynnistyy maanantaina taidepajalla. Viikon aikana on luvassa lisäksi esimerkiksi historioitsija Sandra Hagmanin luento sateenkaarihistoriasta ja kantelerentoutusta. Viikko huipentuu lauantaina 18. toukokuuta järjestettävään paraatiin ja päiväjuhlaan Lahden satamassa.

Tapahtumaviikon tavoitteena on edistää sateenkaarevan yhteisön yhdenvertaista asemaa yhteiskunnassa, vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja luoda mahdollisuuksia kohtaamisille ja uuden oppimiselle.

Lahden Seta järjestää Pride-viikon tapahtumat yhteistyössä LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa. Lahden kaupunginjohtaja Niko Kyynäräinen toimii tapahtuman suojelijana.

– Lahti on kaikkien kaupunki. Haluamme olla turvallinen ja kannustava paikka kaikille asukkaillemme, riippumatta heidän taustastaan, sukupuolestaan tai seksuaalisesta suuntautumisestaan. Tuemme ja edistämme yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa toiminnassamme ja vastustamme kaikenlaista syrjintää. On suuri kunnia toimia tämän tapahtuman suojelijana, ja osallistumisellani haluan muistuttaa, että Lahti Pride on kaikkien lahtelaisten yhteinen juhla tasa-arvon kunniaksi, Kyynäräinen kuvailee.

Pride-viikon tapahtumat ovat avoimia kaikille. Tapahtumissa noudatetaan turvallisemman tilan ohjeita.

Tutustu Lahti Priden ohjelmaan (lahtipride.fi)

Aihealueet