Hyppää sisältöön

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut Päijät-Hämeessä.

Ajanvaraus lääkärille, hoitajille ja hammashuoltoon

Lahdessa on kaksi Päijät-Soten sosiaali- ja terveyskeskuksen toimipistettä.

Molempien sote-keskusten keskitetty ajanvaraus, peruutukset, neuvonta ja hoidon tarpeen arviointi

  • puh. 03 410 89 420 ma-pe 8-20 ja la 10-16, takaisinsoittopalvelu.

Voit varata numerosta ajan Harjun terveyden lääkärin ja hoitajan vastaanotoille, psykiatriselle sairaanhoitajalle, ultraääni- ja mammografiatutkimuksiin (ei seulontamammografia). Kiireellisissäkin sairastumisissa kannattaa soittaa etukäteen, niin saat itsellesi varatun ajan.

Keskitetty ajanvaraus Lahden ja Nastolan hammashoitoloihin

  • puh. 040 688 8675   ma-pe 8-15, takaisinsoittopalvelu

Löydät lisätietoa hammashoitoloista Lahden sote-keskus ja Nastolan-sote keskus.

Sote-keskusten asiakkaiden käytössä on ympäri vuorokauden toimiva Päijät-Sote -sovellus. Tutustu myös sähköiseen ajanvaraukseenoirearvioihin ja fysioterapeutin etävastaanottoon.

Päijät-Sote

Äkillinen sairastuminen ja tapaturmat

Äkillinen sairastuminen ja tapaturma hoidetaan omassa sote-keskuksessa ja hampaiden akuutit ongelmat omassa hammashoitolassa niiden aukioloaikoina.

Jos sinulle tulee sellainen sairaus tai vamma (myös hampaisiin liittyvä) illalla, yöllä tai viikonloppuna, jonka hoito tai tutkimus ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään, voit ottaa yhteyttä Akuutti24-päivystykseen. Toivomuksena on, että soitat ennen Akuutti24 menoa Päivystysapu 116 117 -puhelinneuvontaan.

Jos kyseessä on hätätilanne, kuten esimerkiksi äkillinen tajuttomuus tai hengenvaara, soita hätänumeroon 112.

Päivystysapu 116 117

Maksuton Päivystysapu 116 117 -palvelu auttaa äkillisissä sosiaali- ja terveysongelmissa, kun oma lähiklinikkasi tai terveysasemasi on kiinni.

Neuvolat lapsiperheiden tukena

Äitiys- ja lastenneuvolat ovat lapsiperheitä varten. Neuvolassa seurataan lasten kasvua ja kehitystä sekä tuetaan koko perheen hyvinvointia.

Neuvoloiden ajanvaraus ja neuvonta palvelee sinua puhelimitse arkisin klo 8–13 numerossa 044 416 3103. Sinulle soitetaan takaisin viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Opiskeluhuolto

Opiskeluhuollon henkilöstön – kuraattorien, psykologien ja terveydenhoitajien – ajantasaiset yhteystiedot löydät Päijät-Soten verkkosivuilta.

Kun klikkaat Lahden tiedot auki, niin näet yhteystiedot listattuna kouluittain ja myös esiopetuspaikoittain. Voit klikata myös yksittäisen koulun opiskeluhuollon yhteystietoja. Ne avautuvat omalle sivulleen, esimerkiksi Kukkasen peruskoulun opiskeluhuollon yhteystiedot.

Apua ja tukea arjessa

Sosiaalipalvelut

Apua ja tukea lapsiperheille

Lastensuojelu

Voit tehdä kiireettömän lastensuojeluilmoituksen myös sähköisesti. Tee sähköinen lastensuojeluilmoitus.

Kiireisissä lastensuojelutapauksissa palvelee lastensuojelun päivystys  p.044 482 8200.
Ilta- ja yöaikaan ota yhteys 112.

Sosiaalipäivystys p.044 482 8201 turvaa ympärivuorokautisen sosiaalihuollon kiireisen ja välttämättömän avun. Ilta- ja yöaikaan ota yhteys 112, sieltä sinut yhdistetään sosiaalipäivystykseen.

Turvakoti ja väkivaltatyön avopalvelut

Lahden ensi- ja turvakoti ry:n ylläpitämä turvakoti on avoinna 24/7. Puhelinnumero on 03 875 090 ja osoite Launeenkatu 8, 15100 Lahti

Ensi- ja turvakoti tarjoaa sekä aikuisille että lapsille suunnattuja väkivaltatyön avopalveluja.

Päihdepäivystys, apua ja tukea

  • Kaupungin verkkosivuilla kootusti vinkkejä ja palveluja päihteidenkäytön, pelaamisen ja muiden riippuvuuksien vähentämiseen tai lopettamiseen. Tutustu.
  • Akuutisti apua päihteiden käytön ongelmiin ja muihin riippuvuuksiin voi hakea omasta sote-keskuksesta Lahdesta, Harjukatu 48 tai Nastolasta, Pekkalantie 12.
    – Ilman ajanvarausta toimii Lahden sote-keskuksen päihdepäivystys, joka on avoinna ma–pe klo 8.15–11 . Palvelu on ikärajaton.

Eläinlääkäripäivystys

Eläinlääkäripäivystys on tarkoitettu vain kiireellistä hoitoa vaativia sairaustapauksia varten. Päivystysaika on arkipäivisin ma – to klo 16.00 – 8.00 ja viikonloppuisin perjantaista klo 16.00 maanantaiaamuun klo 8.00 saakka.