Hyppää sisältöön

Liikennevalojen huolto

Liikennevaloviasta voi ilmoittaa Tekniikka-Tuominen Oy:n päivystysnumeroon 044 744 8106 myös Hollolan, Heinolan ja Orimattilan alueella. Sähköpostiosoite on palautteet@tekniikka-tuominen.fi.

Liikennevalojen kunnossapidon palveluajat ovat:

  • ma klo 6.30–16
  • ti–pe klo 7–16

Lisäksi urakoitsija päivystää iltaisin ja viikonloppuisin:

  • ma–to klo 16–18
  • pe klo 16–20
  • la–su klo 10–16

Liikennevalojen toiminnasta voi laittaa palautetta sivun alaosasta kohdassa Anna palautetta.

Liikennevalojen ohjauskojeet ovat yhteydessä ohjaus- ja valvontajärjestelmään, jonka kautta saadaan tieto mahdollisista vikatilanteista.

Punaisen valon vikaantuminen saa aikaan liikennevaloristeyksen siirtymisen keltavilkulle.

Opastimet

Suurimmassa osassa Lahden seudun liikennevaloristeyksistä on LED-opastimet – ne ovat kestävämpiä ja paremmin erottuvia kuin vanhemmat hehkulamppu- ja pienjänniteopastimet.

Huolto​

Ilmaisinsilmukoita korjataan keväästä syksyyn, talvella asfalttisahauksia ei voi tehdä kylmyyden ja lumen takia. Suojateiden painonappeja ja muita ilmaisimia korjataan ympäri vuoden. Ilmaisinvikojen aikana liikennevalot eivät toimi parhaalla mahdollisella tavalla.

Liikennevalokojeet vanhenevat noin 15 vuodessa ja siksi niistä vuosittain saneerataan noin viisi ajanmukaisempiin laitteisiin. Kojeiden uudistuessa niihin tulee monipuolisempia ominaisuuksia, esimerkiksi valo-ohjaukseen voidaan ohjelmoida etuuksia busseille.