Hyppää sisältöön

Iltapäivätoiminta

Iltapäivätoiminta tarjoaa lapselle turvallista ja tervettä kasvua tukevaa vapaa-ajan toimintaa. Toiminta tukee kodin ja koulun kasvatustyötä sekä oppilaan kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Lahdessa iltapäivätoimintaan voivat osallistua 1.–2.-luokkien oppilaat sekä muilta vuosiluokilta oppilaat, joilla on erityisen tuen päätös. Iltapäivätoimintaa järjestetään koulupäivinä.

Iltapäivätoimintaa järjestetään 4 – 5 tuntia päivässä ja palveluntuottajasta riippuen klo 16:een – 17:ään. Toimintaa järjestetään kouluissa tai koulun lähellä olevissa tiloissa koulupäivinä. Toimintaa ei tarjota koulujen loma-aikoina eikä lauantaikoulupäivinä.

 • Iltapäivätoimintaan haetaan lukuvuodeksi kerrallaan sähköisesti Wilman kautta. Tuleville ekaluokkalaisille paikkaa haetaan samoilla tunnuksilla kuin ekaluokalle ilmoittautumisessa. Hakuaika 1. – 24.4.2022. Katso ohje sähköiseen ilmoittautumiseen.

  Hakuaikana paperisella hakulomakkeella  haetaan vain Lahden Rudolf Steiner -koulun ja Lahden kristillisen koulun iltapäivätoimintaan.

  Hakeminen iltapäivätoimintaan hakuajan jälkeen

  Iltapäivätoimintaan voi hakea koko lukuvuoden ajan. Hakemukset otetaan huomioon saapumisjärjestyksessä ja mukaan pääsee, mikäli ryhmissä on tilaa.

  Hakuajan jälkeen iltapäivätoimintaan haetaan paperisella hakulomakkeella, joka palautetaan sen palveluntuottajan osoitteeseen, johon haetaan.

 • Huoltajan tulee ilmoittaa palveluntuottajalle kirjallisesti irtisanomislomakkeella,

  • mikäli myönnettyä paikkaa ei vastaanoteta; irtisanomisaika on viikko viranhaltijapäätöksen vastaanottamisesta,
  • muutoin voimassa on kahden viikon irtisanomisaika.

   

 • Iltapäivätoiminnasta peritään kuukausimaksu, johon sisältyvät ohjattu toiminta, välipala, tarvikkeet ja tapaturmavakuutus.

  Iltapäivätoiminnasta peritään maksu jokaiselta sellaiselta kuukaudelta, jona lapsi osallistuu toimintaan. Lahden kaupungin sivistyslautakunnan 15.3.2016 § 62 päätöksen mukaisesti perusopetuslain mukaisen iltapäivätoiminnan kuukausimaksu on 1.8.2016 lukien 100 euroa/kk päivittäisestä 0 – 4 tuntia kestävästä toiminnasta tai 120 euroa/kk yli 4 tuntia kestävästä toiminnasta.

  Iltapäivätoiminnasta ei peritä maksua, mikäli se on mainittu kehitysvammaisen oppilaan erityishuolto-ohjelmassa.

  Tutustu maksutiedotteeseen.

  Tulosta maksuvapautushakemus.

Lisätietoja