Hyppää sisältöön

Iltapäivätoiminta

Iltapäivätoiminta tarjoaa lapselle turvallista ja tervettä kasvua tukevaa vapaa-ajan toimintaa. Toiminta tukee kodin ja koulun kasvatustyötä sekä oppilaan kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Lahdessa iltapäivätoimintaan voivat osallistua 1.–2.-luokkien oppilaat sekä muilta vuosiluokilta oppilaat, joilla on erityisen tuen päätös. Iltapäivätoimintaa järjestetään koulupäivinä.

Iltapäivätoimintaa järjestetään 4 – 5 tuntia päivässä ja palveluntuottajasta riippuen klo 16:een – 17:ään. Toimintaa järjestetään kouluissa tai koulun lähellä olevissa tiloissa koulupäivinä. Toimintaa ei tarjota koulujen loma-aikoina eikä lauantaikoulupäivinä.

Haku iltapäivätoimintaan 3. – 21.4.2023

Haku elokuussa 2023 alkavaan iltapäivätoimintaan on huhtikuussa 3. – 21.4.2023. Haku iltapäivätoimintaan tapahtuu Wilma-palvelun kautta samoilla huoltajan tunnuksilla kuin ekaluokkalaisen kouluun ilmoittautuminen. Huoltaja saa tiedon iltapäivätoimintapaikasta 30.6.2023 mennessä.

 • Iltapäivätoimintaan haetaan lukuvuodeksi kerrallaan sähköisesti Wilman kautta. Tuleville ekaluokkalaisille paikkaa haetaan samoilla huoltajan tunnuksilla kuin ekaluokalle ilmoittautumisessa. Hakuaika elokuussa 2023 alkavaan iltapäivätoimintaan on 3. – 21.4.2023. Katso ohje sähköiseen ilmoittautumiseen.

  Huoltaja saa tiedon iltapäivätoimintapaikasta 30.6.2023 mennessä.

   

 • Iltapäivätoimintaan voi hakea koko lukuvuoden ajan. Hakemukset otetaan huomioon saapumisjärjestyksessä ja mukaan pääsee, mikäli ryhmissä on tilaa. Hakuajan jälkeen iltapäivätoimintaan haetaan paperisella hakulomakkeella, joka palautetaan sen palveluntuottajan osoitteeseen, johon haetaan.

 • Huoltajan tulee ilmoittaa palveluntuottajalle kirjallisesti irtisanomislomakkeella,

  • mikäli myönnettyä paikkaa ei vastaanoteta; irtisanomisaika on viikko viranhaltijapäätöksen vastaanottamisesta,
  • muutoin voimassa on kahden viikon irtisanomisaika.

   

 • Iltapäivätoiminnasta peritään kuukausimaksu, johon sisältyvät ohjattu toiminta, välipala, tarvikkeet ja tapaturmavakuutus.

  Iltapäivätoiminnasta peritään maksu jokaiselta sellaiselta kuukaudelta, jona lapsi osallistuu toimintaan. Lahden kaupungin sivistyslautakunnan 15.3.2016 § 62 päätöksen mukaisesti perusopetuslain mukaisen iltapäivätoiminnan kuukausimaksu on 1.8.2016 lukien 100 euroa/kk päivittäisestä 0 – 4 tuntia kestävästä toiminnasta tai 120 euroa/kk yli 4 tuntia kestävästä toiminnasta.

  Iltapäivätoiminnasta ei peritä maksua, mikäli se on mainittu kehitysvammaisen oppilaan erityishuolto-ohjelmassa.

  Tutustu maksutiedotteeseen.

  Tulosta maksuvapautushakemus.

Lisätietoja