Hyppää sisältöön

Iltapäivätoiminta

Iltapäivätoiminta tarjoaa lapselle turvallista ja tervettä kasvua tukevaa vapaa-ajan toimintaa. Toiminta tukee kodin ja koulun kasvatustyötä sekä oppilaan kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Lahdessa iltapäivätoimintaan voivat osallistua 1.–2.-luokkien oppilaat sekä muilta vuosiluokilta oppilaat, joilla on erityisen tuen päätös. Iltapäivätoimintaa järjestetään koulupäivinä.

Iltapäivätoimintaa järjestetään koulupäivinä 4 tuntia päivässä klo 1216 kouluissa tai koulun lähellä olevissa tiloissa. Toimintaa ei tarjota koulujen loma-aikoina eikä lauantaikoulupäivinä.  

Iltapäivätoiminta tarjoaa lapselle turvallista ja tervettä kasvua tukevaa vapaa-ajan toimintaa. Toiminta tukee kodin ja koulun kasvatustyötä sekä oppilaan kokonaisvaltaista hyvinvointia.  

Kaikki hakuaikana hakeneet saavat paikan iltapäivätoiminnassa.  Hakuaika elokuussa 2023 alkavaan iltapäivätoimintaan oli huhtikuussa 3. – 21.4.2023.

 • Iltapäivätoimintaan haetaan lukuvuodeksi kerrallaan ensisijaisesti sähköisesti Wilman kautta. Tuleville ekaluokkalaisille paikkaa haetaan samoilla huoltajan tunnuksilla kuin ekaluokalle ilmoittautumisessa. Hakuaika elokuussa 2024 alkavaan iltapäivätoimintaan on 1. – 19.4.2024 Katso ohje sähköiseen ilmoittautumiseen.

  Huoltaja saa tiedon iltapäivätoimintapaikasta kesäkuun loppuun mennessä.

   

 • Iltapäivätoimintaan voi hakea koko lukuvuoden ajan. Hakemukset otetaan huomioon saapumisjärjestyksessä ja mukaan pääsee, mikäli ryhmissä on tilaa. Hakuajan jälkeen iltapäivätoimintaan haetaan paperisella hakulomakkeella, joka palautetaan sen palveluntuottajan osoitteeseen, johon haetaan.

 • Huoltajan tulee ilmoittaa palveluntuottajalle kirjallisesti irtisanomislomakkeella,

  • mikäli myönnettyä paikkaa ei vastaanoteta; irtisanomisaika on viikko viranhaltijapäätöksen vastaanottamisesta,
  • muutoin voimassa on kahden viikon irtisanomisaika.

   

 • Iltapäivätoiminnasta peritään kuukausimaksu, johon sisältyvät ohjattu toiminta, välipala, tarvikkeet ja tapaturmavakuutus.

  Iltapäivätoiminnasta peritään maksu jokaiselta sellaiselta kuukaudelta, jona lapsi osallistuu toimintaan. Lahden kaupungin sivistyslautakunnan 15.3.2016 § 62 päätöksen mukaisesti perusopetuslain mukaisen iltapäivätoiminnan kuukausimaksu on 1.8.2016 lukien 100 euroa/kk päivittäisestä 0 – 4 tuntia kestävästä toiminnasta tai 120 euroa/kk yli 4 tuntia kestävästä toiminnasta.

  Iltapäivätoiminnasta ei peritä maksua, mikäli se on mainittu kehitysvammaisen oppilaan erityishuolto-ohjelmassa.

  Tutustu maksutiedotteeseen.

  Perusopetuksen iltapäivätoiminnan kuukausimaksusta voi anoa vapautusta, mikäli perhe saa toimeentulotukea tai perheen taloudellinen tai sosiaalinen tilanne sitä edellyttää. Jos haet maksuvapautusta, täytä maksuvapautuslomake.

Lisätietoja