Hyppää sisältöön

Harrastus-, kerho- ja iltapäivätoiminta

Jokaisella Lahden kaupungin peruskoululla järjestetään koulun kerhotoimintaa ja perusopetuksen iltapäivätoimintaa sekä muuta harraste- ja pienryhmätoimintaa.

Harrastelahti.fi-sivusto kokoaa yhteen harrastustarjonnan lahtelaisille lapsille ja nuorille. Kannattaa tutustua tarjontaan, ilmoittautumisajankohtiin ja -ohjeisiin. Osa toiminnoista on maksullisia, mutta tarjolla on myös maksutonta toimintaa.

 • Harrastelahti.fi -sivustolta löydät kattavasti Lahden kaupungin, nuorisopalvelujen, kirjaston sekä seurakuntien, eri seurojen, yhdistysten ja järjestöjen harrastus- ja vapaa-ajan toiminnan tarjontaa lapsille ja nuorille.
 • Tietoa löydät myös @harrastelahti ja @harrastuttaako Instagram-tileiltä.
 • Nuori tai huoltaja voi halutessaan olla suoraan yhteydessä myös harrastustoiminnan ohjaajaan. Yhteystiedot löytyvät nuorisopalveluiden harrastustoiminta -sivulta.

Harrastamisen monet mahdollisuudet

Lahden lasten ja nuorten vapaa-ajan toiminnan koko tarjonta, koulujen kerho- ja iltapäivätoiminta sekä loma-aikojen toiminta ovat osa harrastamisen Lahden mallia ja harrastustakuuta.

 • Toiminnasta vastaavat koulujen nimetyt kerhoyhdyshenkilöt ja ohjaajina toimii mm. koulun opettajia ja eri seuroja. Jokainen koulu suunnittelee oman koulun kerhotarjonnan ja viestittää siitä koteihin.

  Koulukuljetusoppilaat voivat halutessaan osallistua koulujen kerho- ja harrastustoimintaan ja saada sen päätyttyä koulukuljetuksen kotiin, mikäli joukkoliikennettä ei ole käytettävissä. Kokeilu kestää lukuvuoden 2023–2024. Kustannuksia ja vaikutuksia arvioidaan sekä raportoidaan sivistyslautakunnalle lukuvuoden päätteeksi. Sivistyslautakunta päätti asiasta kokouksessaan 13.6.2023.

 • Alakoululaisten toimintaa toteutetaan pääsääntöisesti alueellisena harrastustoiminta-aikana iltapäivisin osana koulupäivää. Toimintaa toteuttavat erilaiset seurat, järjestöt ja yhdistykset. Toiminta vaihtuu lukuvuosittain lasten ja nuorten toiveiden mukaisesti. Ilmoittautuminen harrastelahti.fi -sivuston kautta.

  Alakoululaisille on tarjolla mielekästä toimintaa ja tekemistä myös muun muassa nuorisotiloissa ja kirjastoissa, joihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Näistäkin tietoa saat harrastelahti.fi -sivuston kautta.

 • Yläkoulujen harrastustoiminta on pääosin avointa toimintaa, johon ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan nuori voi tulla tutustumaan ja mukaan harrastamaan.

  Yläkouluissa nuorisopalvelujen harrastustoiminnan ohjaaja on vahvasti läsnä koulupäivän arjessa, välitunneilla ja järjestää ohjelmaa myös koulupäivän jälkeen. Harrastustoiminnan ohjaajat osaavat neuvoa ja vastaavat yläkoulujen harrastustoiminnasta.

 • Harrastustoiminnan keskiössä on lasten ja nuorten hyvinvointi sekä sosiaalisten suhteiden tukeminen kodin, koulun ja harrastustoimijoiden kasvatusyhteistyönä.

  Harrastustoiminnan tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten harrastuneisuutta, hyvinvointia ja koulussa viihtymistä sekä tuottaa yhdessä tekemisen, osaamisen, onnistumisen ja ilon kokemuksia.

  Harrastustoiminnan tuottajien yhteistyönä koko ajan kehitetään ja monipuolistetaan  harrastustoimintaa ja kootaan harrastustarjonta yhteen paikkaan perheiden tarpeisiin.

Lisätietoja