Hyppää sisältöön

Villähteen koulu

Villähteen peruskoulu on luokkien 1 – 6 alakoulu. Oppilaita koulussamme on yli 200 ja henkilöstöä parisenkymmentä. Alakoulun yhteydessä toimii myös esikoulu, jossa eskarilaisia noin kaksikymmentä. Perus- ja esiopetuksen opettajat suunnittelevat ja myös toteuttavat opetusta tiimeissä sekä niin sanottua yhteisopettajuutta.

Villähteen peruskoulussa opettamisen ja oppimisen toiminnallisuus on lisääntynyt koulun uudenlaisten oppimisympäristöjen sekä uuden opetussuunnitelman myötä. Esimerkiksi ympäristö- ja luonnontiedossa toteutetamme monipuolisia oppimiskokonaisuuksia.

Eskareilla ja koulun 1.-2. –luokkalaisilla on ollut myös yhteistä ”Muumikaruselli” –toimintaa, jossa opitaan asioita yhdessä leikin ja toiminnan kautta pienryhmissä.

Koulurakennuksesta

Villähteen peruskoulun uudisrakennusosa valmistui 2016. Koulun vanhin osa on valmistunut vuonna 1924, keskimmäinen osa 1985.

  • Villähteen koulussa vuonna 2019 ja sen jälkeen ensimmäisellä luokalla aloittaneet oppilaat voivat valita kolmannelta luokalta alkavana A2-kielenä espanjan, saksan, venäjän tai kiinan. Espanjan, saksan ja venäjän kielen opetus järjestetään yhteistyössä Erstan, Kirkonkylän ja Rakokiven koulujen kanssa. Kiinan kielen opetus järjestetään yhteisesti kaikille lahtelaisille kiinan valinneille oppilaille etäyhteyksin toteutattavana opetuksena.

    Elokuussa 2021 neljännen luokan aloittavat oppilaat voivat valita englannin A2-kieleksi, jos oppilas opiskelee ensimmäisenä vieraana kielenä muuta kuin englantia.

    Lue lisää peruskoulujen kielitarjonnasta. 

  • Lue lisää peruskoulujen vanhempaintoimikunnan tehtävästä ja merkityksestä kodin ja koulun yhteydenpidon välineenä.

Yhteystiedot

Opetushenkilöstön yhteystiedot löytyvät Wilmasta. Kirjautuminen vaaditaan.