Hyppää sisältöön

Villähteen koulu

Villähteen koulu on luokkien 1 – 6 alakoulu. Oppilaita koulussamme on lähes 200 ja henkilöstöä parisenkymmentä. Alakoulun yhteydessä toimii myös esikoulu, jossa eskarilaisia on viitisenkymmentä. Perus- ja esiopetuksen opettajat suunnittelevat ja myös toteuttavat opetusta tiimeissä sekä niin sanottua yhteisopettajuutta.

Villähteen peruskoulussa opettamisen ja oppimisen toiminnallisuus on lisääntynyt koulun uudenlaisten oppimisympäristöjen sekä uuden opetussuunnitelman myötä. Esimerkiksi ympäristö- ja luonnontiedossa toteutetamme monipuolisia oppimiskokonaisuuksia.

Eskareilla ja koulun 1.-2. –luokkalaisilla on ollut myös yhteistä ”Muumikaruselli” –toimintaa, jossa opitaan asioita yhdessä leikin ja toiminnan kautta pienryhmissä.

Villähteen peruskoulussa opitaan uutta taidekasvattajien kanssa

Villähteen peruskoulun oppilaat opettelevat keskittymistä, ilmaisutaitoja ja ryhmähenkeä taidekasvatuksen keinoin. Taidekasvattajat pitävät oppi- ja kerhotunteja.Taustalla on Villähteen Uteliaat luokat -pilottihanke, joka tarjoaa uusia näkemyksiä oppimiseen ja opettamiseen.

Koulurakennuksesta

Villähteen peruskoulun uudisrakennusosa valmistui 2016. Koulun vanhin osa on valmistunut vuonna 1924, keskimmäinen osa 1985.

Yhteystiedot

Opetushenkilöstön yhteystiedot löytyvät Wilmasta. Kirjautuminen vaaditaan.