Hyppää sisältöön

Maahanmuuttotyö

Alueellinen integraatiopalvelupiste (Alipi)

Alueellinen integraatiopalvelupiste (Alipi) on matalan kynnyksen ohjaus- ja neuvontapalvelu Päijät-Hämeessä, Myrskylässä ja Pukkilassa asuville maahanmuuttajille, alueelle muuttoa suunnitteleville ja maahanmuuttajien parissa työskenteleville eri toimijoille. Alipi tarjoaa kotoutumislakiin perustuvaa asianmukaista ohjausta ja neuvontaa, jonka tavoitteena on ohjata asiakas tarvittaviin palveluihin ja toimenpiteisiin. Palvelu on maksutonta, ajanvaraus etukäteen on hyvin suositeltavaa.  Tarvittaessa tulkkausmahdollisuus eri kielille.

Alipin ohjaus- ja neuvontapalvelu on osa Kotouttamoa, joka sijaitsee Lahden Palvelutorilla yhdessä Lahden seudun kuntakokeilun vieraskielisten palvelujen ja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän maahanmuuttajapalvelujen kanssa.

Ohjaus- ja neuvontapalvelujen lisäksi Alipi on osallisena eri hankkeissa, jotka pyrkivät edistämään maahanmuuttajien nopeaa kotoutumista ja työllistymistä alueella

Kotoutumista edistävät sosiaalipalvelut

Pakolaisten ja myönteisen oleskelulupapäätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden vastaanottopalvelut, sosiaalityö- ja ohjaus sekä arjen tuki hoidetaan Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän maahanmuuttajapalveluissa.

Yhteystiedot

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä

Vapaudenkatu 23 A, 4. kerros, Lahti

Lahden OSKE

Maahanmuuttajien verkostomainen osaamiskeskus -hanke, lyhyesti Lahden OSKE, tarjoaa apua työnhaku- ja koulutusasioissa maahanmuuttajataustaisille henkilöille. OSKElla tarjotaan mm. työhönvalmennusta, osaamiskartoituksia, toteutetaan osaamisen tunnistamista, ja tarjotaan ohjausta opintojen suunnitteluun sekä sujuvia polkuja työelämään.

Lahden OSKEn palvelupiste on avoinna Trion Palvelutorilla maanantaista torstaihin klo 10-15.

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse: osaamiskeskus(at)lahti.fi

Access Alipi

Alipin Access Alipi -hankkeessa kehitetään viestintää ja omakielisiä digitaalisia palveluita.

Maahanmuuttotyön yhteystiedot


Alipin yhteystiedot

Lahden OSKE