Hyppää sisältöön
kuvituskuva

LALAPETE – kiertotalousinnovaatiot ja ympäristötietoisuus

Kiertotalous tarkoittaa taloutta, jossa kuluttamisen sijaan hyödynnetään kierrättämistä, korjaamista ja lainaamista. LALAPETE-projektissa lisätään ihmisten tietoisuutta kiertotaloudesta ja edistetään kestävää kehitystä.

LALAPETE on Kaakkois-Suomi–Venäjä CBC 2014–2020 ohjelman rahoittama hanke, jonka päätoteuttajana toimii Lappeenrannan kaupunki. Projekti käynnistyi tammikuussa 2021.

Yhteistyössä Lahden ja Lappeenrannan kaupunkien kesken etsitään uusia innovatiivisia tuotteita ja palveluita kiertotalouteen, perustetaan yhteinen tiedonvälistyskanava partnerikaupunkien välille ja lisätään kiertotalousosaamista partnerikaupungeissa.

Kestäviä elämäntapoja edistetään muun muassa erilaisilla kampanjoilla ja tapahtumilla. Projektissa kehitetään kierrätystä Lahden kouluissa lisäämällä lajitteluastioita. Asukkaiden ympäristötietoisuuden tasoa selvitetään laajan kyselytutkimuksen avulla partnerikaupungeissa syksyn 2021 aikana. Kyselytutkimuksen tulosten pohjalta suunnitellaan projektin tulevia toimenpiteitä vuodelle 2022. Projektin myötä lisätään asukkaiden, järjestöjen, yritysten ja eri organisaatioiden tietoisuutta kiertotalous- ja ympäristöasioissa.

Projekti koostuu neljästä eri työpaketista

  1. Ympäristötietoisuuden kartoittaminen partnerikaupungeissa
  2. Toimet ympäristötietoisuuden lisäämiseksi
  3. Kiertotalouden edistäminen
  4. Projektinhallinta ja viestintä

Projektin yhteistyökumppanit

Lappeenrannan kaupungin logo

Hankkeen vastuullinen toteuttaja: Lappeenrannan kaupunki

Matti Pylkkö, matti.pylkko@lappeenranta.fi, +358 40 7596692

 

 

Lahden kaupungin logo