Siirry suoraan sisältöön

Hennala

Tulevaisuuden Hennala on viehättävä puistomainen asuin- ja työpaikka-alue, jonka ryhdikkäät punatiilikasarmit  ja jykevä puusto henkivät alueen historiaa.
Hennalan kasarmi.

Hennala tyhjeni varusmiehistä, kun puolustusvoimien satavuotinen toiminta siellä päättyi vuoden 2014 lopussa.  Alueen suunnittelu uuteen käyttöön aloitettiin heti ja se kestää useita vuosia. Koko 80 hehtaarin suuruinen armeijan käytössä  ollut alue on ollut valtion omistuksessa.

Hennalasta on tavoitteena kehittää alueen historiaa arvostava asuin- ja työpaikka-alue, jossa täydennysrakentamista tehdään vanhan säilytettävän rakennuskannan ehdoilla.  Uusia rakennuksia tulee pääsiassa nykyisin rakentamattomille alueen etelä- ja länsiosille.

Senaatti-kiinteistöt on myynyt valtion omistamat  säilytettävät vanhat rakennukset vuosien 2015-2016 aikana.  Entinen muonituskeskus jäi valtion omistukseen ja siitä remontoidaan tilat Hämeen poliisilaitokselle.  Uudet omistajat saneeraavat muita rakennuksia asuin- ja yrityskäyttöön ja nopeimmat yritykset ovat jo aloittaneet toimintansa Hennalassa.

Hennalan alueen kehittämistä ja suunnittelua tehdään kaupungin ja valtiota maanomistajana edustavan Senaatti-kiinteistöjen yhteistyönä.

Yhteystiedot