Siirry suoraan sisältöön

Niemi

Niemen alue on Vesijärven rannalla sijaitseva sata vuotta sitten syntynyt teollisuusalue, joka elää voimakasta muutosvaihetta.  Niemeen on yritysten naapuriin muuttamassa 5000 opiskelijan kampus.  Ranta-alueelle suunnitellaan lisää veneily- ja virkistyskäyttöä.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/AluehankkeetSite/PublishingImages/palvelut/aluehankkeet/niemi/Niemi%20viistokuva%2014350_1105.jpg

Tulevaisuuden visiossa Niemi on Vesijärven rannalla sijaitseva toimiva kokonaisuus työpaikkoja, koulutusta, tutkimusta ja asumista – sekä virkistystä, veneilyä, rantaa ja viheralueita.  Niemessä on helppo liikkua jalan, pyörällä ja autolla.  Yritysten kuljetukset hoituvat junalla ja sujuvilla raskaan liikenteen yhteyksillä.  Niemeen pääsee myös bussilla sekä vesitse.

Lahden ammattikorkeakoulu LAMK keskittää kaikki toimintonsa Niemeen elokuuhun 2018 mennessä.  Uusi kampus rakennetaan Iskun käytöstä poistuneisiin tuotantotiloihin Mukkulankadun varteen.  Osa laboratorio- ja muista erikoistiloista sijaitsee läheisessä Tiedepuiston talossa.  Myös Lahden yliopistokeskus ja Helsingin yliopiston Lahden toimipiste toimivat Niemessä Tiedepuistossa ja LUT:n Lahden yksikkö suunnittelee muuttoa sinne.

Tavoitteena on, että opiskelu ja yrityselämä toimisivat Niemessä tiiviissä yhteistyössä ja opiskelijoiden tulo on jo käynnistänyt useita muitakin kehityshankkeita. Tavoitteena on myös parantaa erityisesti kävely- ja pyöräily-yhteyksiä alueella sekä keskustan suunnasta alueelle.

Niemen satama on tärkeä pienveneiden kotisatama Vesijärven rannalla.  Ranta on myös virkistyskäytön kannalta merkittävä ja rantaraitti Jalkarannasta Niemen kautta Mukkulaan on suunnitteilla.

Niemi kehittämiskohteita.jpg 

Yhteystiedot