Siirry suoraan sisältöön

Korkeakoulutus Lahdessa

Korkeakoulutasoista opetusta Lahdessa tarjoaa Lahden ammattikorkeakoulu sekä verkostomaisesti toimiva, kolmen yliopiston osaamisen yhdistävä Lahden Yliopistokampus.

Lahden ammattikorkeakoulu LAMK on monialainen ja kansainvälinen korkeakoulu. LAMKin koulutusaloja ovat liiketalous ja matkailu, muotoilu ja viestintä, sosiaali- ja terveysala sekä tekniikka ja ympäristö.

Lahden Yliopistokampuksen muodostavat Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto sekä Yliopistokampuksen koordinaatioyksikkö. Yliopistokampus tekee yliopistollista tutkimusta ja kehittämistyötä. Lahden Yliopistokampuksen yksiköt tarjoavat yliopistotason opetusta sekä tutkintoon johtavana perus- ja jatkokoulutuksena että eripituisina maisteri- ja täydennyskoulutusohjelmina ja avoimina yliopisto-opintoina. Koulutuksia voidaan järjestää myös tilauksesta esimerkiksi yrityksille.

Lahden kansanopisto tekee yhteistyötä Helsingin, Jyväskylän ja Turun yliopistojen sekä Taideyliopiston kanssa tarjoamalla niiden avoimen yliopiston arvosanaopintoja ja lyhyempiä opintojaksoja. Avointa korkeakouluopetusta Lahdessa tarjoaa myös Päijät-Hämeen kesäyliopisto.