Hyppää sisältöön

Opiskelemaan Lahteen

Lahti on Suomen nuorin yliopistokaupunki ja rohkea ympäristökaupunki, joka tarjoaa antoisat puitteet niin opiskeluun kuin sujuvaan arkeen.

 • Lah­ti – upea kau­pun­ki opis­kel­la ja elää

  Lahti on Suomen nuorin yliopistokaupunki ja rohkea ympäristökaupunki, joka tarjoaa antoisat puitteet niin opiskeluun kuin sujuvaan arkeen.

  Yliopisto- ja korkeakoulutus – LUTin lisäksi LAB-ammattikorkeakoulu ja esimerkiksi Helsingin yliopiston ympäristötieteellinen tutkimus– sijoittuu eurooppalaiseksi edelläkävijäkampukseksi suunnitellulle Niemen kampukselle. Moderni kampus tuo yhteen lahtelaiset korkeakouluopiskelijat ja yritykset.

  – Toivomme opiskelijoiden jäävän Lahteen valmistuttuaan, ja siksikin pyrimme luomaan edellytyksiä opiskelijoiden ja yrityksien yhteistyölle jo opiskeluaikana. Lahti ja lahtelaiset yritykset tarvitsevat uutta osaamista ja korkeakouluopiskelijoistamme saamme mainioita osaajia ja tekijöitä.

  Lahti – upea kaupunki opiskella ja elää
 • Vau, mi­kä Mals­ki!

  Malski tuo uudenlaista vetovoimaa Lahden keskustaan. Kaupunkilaisten, yritysten ja kulttuurin elämyksellinen talo saa viimeisen silauksen, kun ainutlaatuinen taide-, juliste- ja muotoilukeskus avataan keväällä 2022.

  Vau, mikä Malski!
 • Kes­tä­vä liik­ku­mi­nen Lah­den suun­ta­na

  Lahden kaupunki tähtää hiilineutraaliksi vuoteen 2025 mennessä. Vuoteen 2030 mennessä tavoitteena on kasvattaa kestävien kulkumuotojen osuutta yli puoleen kaikista matkoista. Tämä tarkoittaa kävelyn olosuhteiden parantamista, pyöräilyä entistä laadukkaammilla reiteillä, kaupunkipyöräjärjestelmää ja sähköbusseja.

  Kestävä liikkuminen Lahden suuntana
 • Lah­ti on teh­ty kes­tä­väk­si

  Rajut muutokset ovat koetelleet Lahtea mutta se on rakentanut kestävästi parempaa tulevaisuutta. Vuonna 2021 katseet kohdistuvat Lahteen, Euroopan ympäristöpääkaupunkiin.

  Lah­ti on teh­ty kes­tä­väk­si
 • Kes­tä­vän ku­lut­ta­mi­sen puo­les­ta

  LUT-kauppakorkeakoulun apulaisprofessori Jenni Sipilä oli aiemmin himoshoppailija, mutta nykyään ostaminen ei hänestä ole yhtä kivaa kuin ennen. Tutkimuksessaan ja opetuksessaan hän käsittelee kestävää ja digitaalista kuluttajakäyttäytymistä sekä yritysten yhteiskuntavastuuviestintää.

  Kestävän kuluttamisen puolesta
 • Muo­toi­luins­ti­tuu­tin opis­ke­li­jat suun­nit­te­le­vat kes­tä­väs­ti ja vas­tuul­li­ses­ti

  LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin puettavan muotoilun kolmannen vuosikurssin opiskelijoille, Beda Sunille ja Sanni Leppäsalolle, vastuullisuus on ykkösasia vaatesuunnittelussa.

  Muotoiluinstituutin opiskelijat suunnittelevat kestävästi ja vastuullisesti
 • Lahti toivottaa uudet korkeakouluopiskelijat tervetulleiksi

  Lahden kaupunki kokosi yhdessä keskustan yritysten ja Lahti City ry:n kanssa uusille korkeakouluopiskelijoille Taste Student Life in Lahti -tervetulokirjasen viime syksynä. Taste Student Life in Lahti -kampanja saa jatkoa ensi syksynä!

  Taste Student Life in Lahti -kampanja
 • Etu­pi­hal­la kau­pun­ki – ta­ka­pi­hal­la luon­to

  40 % pinta-alasta viheraluetta

 • Hii­li­neut­raa­li kau­pun­ki vuon­na 2025

  120 000 asukasta

 • Eu­roo­pan ym­pä­ris­töpää­kau­pun­ki 2021

  yhdyskuntajätteestä kiertoon 99 %

 • Opiskelukavereiden kaupunki

  liki 7000 opiskelijaa LUT-yliopistossa ja LAB-ammattikorkeakoulussa

Lahden parhaat palat nollabudjetilla

 • Upouudet maastoliikuntapolut kaikenlaiseen ulkoiluun

  Salpausselällä sijaitsee runsas polkuverkosto. Merkityt maastoliikuntapolut on tarkoitettu kaikkien käyttöön, poluilla voi kävellä, juosta ja maastopyöräillä.

  Tutustu maastoliikuntapolkuihin
 • En­si­lu­men­la­tu

  Ensilumenlatu on 1,5 kilometrin mittainen, ja reitti kulkee Suurmäeltä kohti vesisäiliöitä.

  Lisäksi ympäri Lahtea ja Salpausselän harjumaastoon sijoittuvaa latuverkostoa on kaikkiaan noin 180 kilometriä, josta valaistuja reittejä noin 70 kilometriä. Upea latu- ja retkeilyverkosto on helposti saavutettavissa oleva luontoliikunnan harrastuspaikka niin kesällä kuin talvellakin. Kuntoilijat, harrastajat ja perheet voivat valita mieleisensä hiihtolenkin oman kunto- ja taitotasonsa mukaisesti.

  Ulkoilureitit ja ladut
 • Pumpt­rack-ra­dal­le Ran­ta-Kar­ta­nos­sa

  Ranta-Kartanoon avattiin syksyllä pumptrack-rata, asfalttipintainen rata koostuu kaarteista ja erilaisista kummuista. Rataa voivat käyttää kaiken-ikäiset ja -tasoiset polku- ja potkupyöräilijät, rullalautailijat, rullaluistelijat ja potkulautailijat eli scoottaajat.

  Skeittipaikat ja pumptrack
 • Ul­ko­kun­to­sa­lil­ta vaih­te­lua har­joit­te­luun

  Ulkokuntolaitteet tarjoavat harjoittelu­mahdollisuuksia eri puolilla kaupunkia. Laitteet sopivat sekä liikuntaa aloitteleville että kokeneille liikkujille, vastuksena toimii oman kehon paino. Ulkokuntolaitteita löytyy Lahdesta jo kolmestakymmenestä paikasta.

  Ulkokuntolaitteet
 • Lanupuisto

  Pikku-Vesijärven tuntumasta löytyvä Lanupuisto yhdistää upeaa taidetta ja ulkoilua. Olavi Lanun veistokset on sijoitettu metsään, jossa ne ovat ikään kuin osa luontoa. Ne on tarkoitettu löydettäväksi sattumalta. Veistosten pehmeä, pelkistetty muotokieli ja harmaa väritys auttavat niitä sulautumaan luontoon

  Lanupuisto
 • Lahti Fringe

  Lahti Fringe Festival on nelipäiväinen kaupunkikulttuuritapahtuma, joka kokoaa erilaiset kulttuurituotannot saman sateenvarjon alle. Festivaalin yhtenä ajatuksena on saada kulttuuri leviämään paikkoihin, missä sitä ei tavallisesti aina näe.

  Esiintyjiä sekä kotimasta että ulkomailta haetaan ainakin seuraavista genreistä: burleski, dragshow, elokuvat, flash mobit, graffiti, improvisaatiot, installaatiot, kirjallisuus, maalaus, mimiikka, musiikki, piirustus, runous, ruoka ja juoma.

  Lahti Fringe