Siirry suoraan sisältöön

Työllisyyspalvelut

Lahden kaupungin työllisyyspalvelut toimii osana elinvoima- ja kilpailukykypalveluita konsernihallinnon sisällä. Yksikön tehtävänä on kaupungin työllisyystoimien koordinointi, kehittäminen ja valvonta.
Mies korjaa kaapin ovea.

Työllisyyspalvelut edistää verkostomaisesti toimimalla työttömien työllistymistä avoimille työmarkkinoille. ​Työllisyyspalvelut rahoittavat sekä kaupungin omien yksiköiden työllistämistä että ulkopuolisten yhteistyökumppaneiden työllisyystoimia. Yritysten työllistämistä tuetaan toiminnallisesti sekä taloudellisesti työllistämisen Lahti-lisän avulla.

Toiminnan tavoitteena on edistää erityisesti pitkäaikaistyöttömien, syrjäytymisvaarassa olevien nuorten työmarkkinakelpoisuutta ja työllistymistä avoimille työmarkkinoille. Kaupunki tekee työllisyystoimissa yhteistyötä työhallinnon, koulutusorganisaatioiden sekä elinkeinoelämän ja 3. sektorin kanssa.

Ohjaamo

Ohjaamo Lahti tarjoaa alle 30-vuotiaille maksutonta ohjausta työllistymiseen, opiskeluun ja tulevaisuuden suunnitteluun. Päivittäin saman katon alla TE-asiantuntijoita, uraohjaajia, koulutusohjaaja ja KELA-palveluneuvoja (Skype). Ohjaamossa voit tavata myös esimerkiksi yritysneuvojan, asumisohjaajan ja ammatinvalintapsykologin.

Vauhdittamo

Vauhdittamo on matalan kynnyksen palvelupiste, jossa työnantajat ja työtä hakevat pääsevät kohtaamaan toisensa. Vauhdittamo tarjoaa apua työnantajille ja 30 vuotta täyttäneille työtä etsiville. Palvelupisteestä saa myös tukea alanvaihtoon tai opiskeluun liittyvissä kysymyksissä.

Yhteystiedot