Hyppää sisältöön

17–29-vuotiaiden nuorten Euroviisufinaalin kisakatsomossa syödään poppareita ja fiilistellään dj-musaa hyvässä seurassa

Lahden nuorisopalveluiden Mahdollistamolle ehdotettu idea käy toukokuussa toteen, kun Emma Yildirim pääsee järjestämään 13.5.2023 yhteisöllisen Euroviisujen kisakatsomon Vaahterasalissa. Emma kutsuu 17–29-vuotiaita nuoria osallistumaan maksuttomaan ja päihteettömään tilaisuuteen, jossa saa tanssia, nauraa ja laulaa – ja hattaraa!

Idea tapahtumaan tuli, kun Emma Yildirim muisteli parina vuonna toteutuneita Euroviisufinaalin kisakatsomoita sirkuskoulun luokkalaistensa kanssa.
– Se oli niin sellai ihana kokemus ja just sen tunnelman ja porukan takii, et sellasen haluis mahdollistaa myös muille nuorille, kuvailee Yildirim.

Yildirim tiesi, että Vaahterasalissa on iso kangas, jota voisi hyödyntää tapahtumassa. Euroviisut ovat kiva tapahtuma, ja kun kaikilla ei ole porukkaa, kenen kanssa sitä katsoisi yhdessä, niin tuli mieleen järjestää yhteisöllinen tapahtuma, jossa saa olla muiden ihmisten kanssa, kertoo Yildirim.

Euroviisujen finaalilähetystä pääsee seuraamaan lauantai-iltana 13.5. Vaahterasalissa isolta valkokankaalta, loistavan äänentoiston tukemana. Tilaisuus alkaa klo 20.00 ja finaalilähetys klo 22.00. Vaahterasalissa tarjoillaan hattaraa ja popcornia sekä oheisohjelmassa on muun muassa bingo.

Euroviisukatsomoon tulee ilmoittautua ennakkoon 10.5.2023 mennessä Mahdollistamon Instagramin biosta löytyvän linkin kautta. Ilmoittautumislinkin saa halutessaan tilattua myös sähköpostitse osoitteesta mahdollistamo@lahti.fi. Tilaisuudessa noudatetaan turvallisen tilan sääntöjä ja se toteutetaan yhteistyössä Lahden kulttuuripalveluiden ja Seta ry:n kanssa.

Lahden nuorisopalveluiden Mahdollistamo tukee 10–29-vuotiaiden lasten ja nuorten omaehtoista taide- ja kulttuuritoimintaa. Mahdollistamo tarjoaa tukea ja apua esimerkiksi oman taiteen luomiseen sekä kulttuurikokemuksien jakamiseen yhdessä muiden kanssa. Mahdollistamon kautta pääsee osallistumaan monenlaisiin taide- ja kulttuuritapahtumiin.

Euroviisufinaalin kisakatsomo

lauantaina 13.5.2023, klo 20.00 alkaen
Vaahterasalissa, Aleksanterinkatu 26 B
17–29-vuotiaille
Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen (10.5. mennessä)
Tilaisuus on maksuton ja päihteetön

Lisätietoja

Lahden nuorisopalvelut
Laura Peltoniemi, hankekoordinaattori, Mahdollistamo
laura.peltoniemi@lahti.fi, p. 044 4826 730