Hyppää sisältöön

Yli-Marolan kotieläinpihan navetta remonttiin

Yli-Marolan kotieläinpihan navetta remontoidaan vuoden 2024 aikana. Korjaustoimet vaikuttavat kotieläinpihan toimintaan tulevana kesänä.
Lehmiä nurmikolla.

Kotieläinpihan navettaan tehdyssä katselmuksessa todettiin, että rakennuksen välipohja vaatii korjaustoimia. Osa navetan tiloista on pois käytöstä, kunnes korjaukset on tehty ja tiloja on turvallista käyttää.

Tilaan teetetään korjaustarveselvitys, jolla kartoitetaan tarvittavat korjaustarpeet.

– Korjaustarveselvitys tehdään tiloihin kevään aikana ja tarvittavat korjaustoimet aloitetaan syksyllä 2024. Tavoitteena on, että navetta saadaan kuntoon tämän vuoden aikana, toteaa kiinteistöpäällikkö Ossi Leppisaari Lahden Tilakeskuksesta.

Pihapiirin vanhimpiin rakennuksiin kuuluva navetta on kotieläinpihan käytössä ja pihan eläimet majoitetaan sinne kesäisin. Yli-Marolan kotieläinpihan toimintaa pyörittävä Lahden 4H-yhdistys selvittää parhaillaan, millaisia vaikutuksia navetan osittaisella sulkemisella on kesän toimintaan.

– Yli-Marolan kotieläinpiha pyritään avaamaan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti 25.5. Suurin osa eläimistä on tavalliseen tapaan kotieläinpihalla kesän ajan.  Osa eläimistä majoittuu kuitenkin toisaalla, ja tulee vierailemaan tapahtumien yhteydessä kotieläinpihalle, toteaa Lahden 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Petra Kerkkä.

Lahden Tilakeskus teetti kotieläinpihan rakennusten korjaustöitä vuonna 2022. Korjaustöitä tehtiin tilan päärakennuksessa ja pihapiirin rakennuksissa.

Yli-Marolan kotieläinpihan kiinteistöt omistaa Lahden kaupunki. Vuokralaisena tiloissa on Lahden 4H-yhdistys.

Lisätietoja:

Ossi Leppisaari, kiinteistöpäällikkö, Lahden Tilakeskus, p. 050 559 4239
Petra Kerkkä, toiminnanjohtaja, Lahden 4H-yhdistys, p. 050 462 2511