Hyppää sisältöön

Ranta-Kartanon pysäköintialue muuttuu maksulliseksi 1.9.

Ranta-Kartanon pysäköintitalo on valmis. Pysäköintitalon ja Pikku-Vesijärven puiston välisellä pysäköintialueella jatkuu pysäköinti, mutta se muuttuu maksulliseksi 1.9. alkaen.

Ranta-Kartanon uusi pysäköintitalo P-Kartano on alueen asukkaiden ja keskustassa asioivien käytössä. Pysäköintitalon ja Pikku-Vesijärven puiston väliin rajataan 100 autopaikan kokoinen pysäköintialue, joka on maksullinen. Pysäköidä voi tunti- ja päivähinnoin eParking-, EasyPark-, Moovy- ja Parkman-pysäköintisovelluksilla.

− Ranta-Kartanon alueella pysäköi paljon opiskelijoita. Neuvottelemme oppilaitosten kanssa opiskelijahintaisen pysäköinnin ehdoista ja aloittamisesta, kertoo Lahden Pysäköinnin toimitusjohtaja Eeva Jauro.

Ranta-Kartanoa rakennetaan vaiheittain ja pysäköintijärjestelyissä varaudutaan tuleviin muutoksiin. Maksullinen pysäköintialue on tilapäinen, kunnes alueen rakentaminen jatkuu. Pysäköintialueen kohdalle on kaavoitettu hotelli- ja vesiliikuntakeskus. Kyösti Kallion kadun varren kerrostalohanke tarvitsee käynnistyessään pysäköintialueen tilaa työmaata varten.

Entiselle Jalkarannantielle rajataan väliaikaisesti tilaa skeittaajille. Pumptrack-rata on käytössä, kunnes sen tontti tarvitaan rakentamisen käyttöön.

Ensi kesän suunnitelmassa on rakentaa Ranta-Kartanon keskialueen puiston ja kulkuväylien seuraava vaihe. Länsiosa jää odottamaan vielä tulevia rakennushankkeita, mutta alueen kulkujärjestelyjä selkeytetään muun muassa merkitsemällä pyörätie Pikku-Vesijärven puiston päätyyn saakka.

Lisätietoja:

Lahden pysäköinnin verkkosivut

Aihealueet