Hyppää sisältöön

Äänestä osallistuvan budjetoinnin ideoita

Nyt on sinun vuorosi vaikuttaa. Lahtelaiset päättävät, mitkä osallistuvan budjetoinnin asukasideat toteutetaan. Tutustu ideoihin ja äänestä osoitteessa lahti.fi/osbu. Äänestys on avoinna kaikenikäisille lahtelaisille 22.5.–11.6.
kirsikkapuiston avajaiset
Kirsikkapuisto oli vuoden 2020 suosituin osbuidea.

Lahtelaiset ehdottivat alkuvuodesta lähes tuhat ideaa kaupungin kehittämiseksi. Kaupungin asiantuntijat arvioivat ideat ja niitä kehitettiin yhdessä asukkaiden kanssa avoimissa työpajoissa. Äänestystä varten joitain ideoita on yhdistelty ja muokattu, jotta ne olisivat kaupungin toteutettavissa. Äänestykseen valikoitui 171 ehdotusta eri puolilta kaupunkia.

Ideoita voi äänestää 22.5.–11.6. välisenä aikana lahti.fi/osbu -verkkosivuilla. Äänestyksessä ei ole ikärajaa ja kaikki lahtelaiset voivat osallistua. Verkkosivuilla tapahtuvan äänestämisen lisäksi äänensä voi antaa paperilomakkeella Palvelutorilla sekä Lahden kirjastoissa. Äänestää voi vain kerran.

Äänestettävät ideat on jaettu eteläiselle, itäiselle, pohjoiselle ja keskustan alueelle sekä koko kaupunkia koskeviin ideoihin. Yhteensä asukkaiden ideoiden toteuttamiseen on varattu 200 000 euroa. Jokaisella alueella voi äänestää enintään 40 000 euron edestä.
Kaupunki toteuttaa äänestyksessä menestyneet ideat vuonna 2024.

Sinun Lahtesi, anna äänesi.

Katso ideat ja äänestä tästä