Hyppää sisältöön

Ahtialan Kurppastenpuiston leikkialueen saneeraus käynnissä

Ohita upotus

Ahtialassa sijaitsevan Kurppastenpuiston leikkialueen kunnostus on alkanut. Työt kestävät noin kuukauden verran. Kurppastenpuiston leikkialuetta kunnostetaan vaihtamalla sinne välineitä sekä uusimalla leikkialueen pintamateriaaleja turvallisemmaksi ja ekologisemmaksi.

Asukkaat toivoivat leikkialueelle vaijeriliukua

Leikkialueen käyttäjille järjestettiin verkkokysely marraskuussa 2022. Kyselyssä käyttäjiltä toivottiin palautetta puiston senhetkisestä tilasta, sekä toiveita puiston uudistamiseen. Vastauksista kävi ilmi, että leikkialueelle toivotaan vaijeriliukua, ja sellainen sijoitetaankin leikkialueen pohjoispuolella olevan kumpareen kylkeen. Kumpareelta on myös talviseen aikaan mahdollista laskea mäkeä.

Nykyisistä välineistä säilytetään keinut, joiden paikkaa siirretään hieman. Muut leikkivälineet uusitaan. Leikkialueelle asennetaan isompi monitoimiväline, jossa on toimintoja sekä isoille että pienille lapsille. Pienille lapsille asennetaan erillinen monitoimiväline, jossa voi kiipeillä ja liukua, sekä hiekkalaatikko.

Leikkialueen läheisyydessä kulkevia pieniä polkuja Suksipolun päästä kunnostetaan saneerauksen yhteydessä asukkailta saadun palautteen mukaisesti. Palautteen mukaan myös alueen valaistuksessa oli toivomisen varaa. Kunnostuksen yhteydessä uusitaan myös alueen valaistus.

Kurppastenpuiston leikkialue

Lisätietoja