Hyppää sisältöön

Älä ragee -tapahtuma nuorten väkivaltaa vastaan

Nuorten parissa työskentelevät toimijat käyvät yhdessä väkivaltaa vastaan Lahden torilla 29. toukokuuta kello 18.00–20.00 järjestettävässä Älä ragee -tapahtumassa. Keikkailta tarjoaa nuorille musiikin ohessa hyödyllistä tietoa turvallisuudesta.
Älä ragee -tapahtuma 29.5. torilla

Tapahtumalavalla nuoria viihdyttävät räppärit R-Syke ja Bala, jotka esittävät muun muassa tapahtumaa varten tekemänsä nimikkobiisin. Tapahtuman aikana torille saapuvat myös Motoristit Koulukiusaamista Vastaan, MKKV Ry, näyttävänä moottoripyöräkulkueena. Illan päättää pop-artisti nimeltä TUULI.

Tapahtuma on ikärajaton, päihteetön ja maksuton. Sen järjestävät Lahden kaupungin kumppanuuspöydät yhteistyössä nuorisopalveluiden, Lahden Ensi- ja turvakodit ry:n sekä Lahden seurakuntien kanssa.

– Lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukeminen ja väkivaltaisuuden ennaltaehkäisy on meidän kaikkien yhteinen tavoite. Teema on erittäin tärkeä ja aina ajankohtainen, sanoo keskusta-alueen kumppanuuspöydän koordinaattori Sanna Virta.

Järjestäjien tavoitteena on kohdata mahdollisimman paljon nuoria ja keskustella heidän kanssaan turvallisuuteen liittyvistä asioista sekä keinoista käsitellä ja välttää väkivaltaa.

– Liian usein kuulee juttuja siitä, kun joku on mukiloitu koulumatkalla tai kaupankäynnin yhteydessä. Asioita lähdetään herkästi hoitamaan väkivallalla. Me kohtaamme nuoria ja otetaan asioita kaunistelematta puheeksi, kertoo nuorisopalveluiden jengityön koordinaattori Valtteri Tikka.

Tapahtuman ajantasainen ohjelma on Facebookissa.

Lisätietoja