Hyppää sisältöön

Aleksanterinkadun suojatiekokeilulla sujuvoitetaan tien ylittämistä

Kauppakeskus Trion kohdalla alkaa suojatiekokeilu, jossa Siltapolun ja kauppakeskuksen välisen suojatien liikennevalo-opasteet poistetaan käytöstä. Kokeilu alkaa 17.6. alkavalla viikolla ja jatkuu syyskuun loppuun saakka.

– Siltapolun ja kauppakeskus Trion kohdalla suojatien ylittäjät joutuvat odottamaan pitkään vihreää valoa, joten siinä kuljetaan usein punaisen valon palaessa. Lisäksi alueen liikennemäärät ovat vähentyneet ja siksi valo-ohjelmat vaatisivat päivittämistä. Tutkimme kuitenkin ensin yhdessä poliisin ja Lahden seudun liikenteen kanssa, voiko suojatien valo-ohjauksen poistaa kokonaan, kertoo hankepäällikkö Riitta Niskanen.

Kokeilun tavoitteena on selvittää, miten liikennevalojen poistaminen vaikuttaa liikkumisen sujuvuuteen. Kokeilu alkaa kesäkuun aikana ja jatkuu syyskuun loppuun asti. Kokeilusta kerätään palautetta.

Kaupunki, poliisi ja Lahden seudun liikenne seuraavat kokeilun vaikutuksia ja voivat keskeyttää kokeilun tarvittaessa. Jos kokeilun aikana ei ilmene haasteita liikenneturvallisuudelle tai muutoin liikenteelle, kaupunki harkitsee valo-ohjauksen poistamista pysyvästi. Jos taas valo-ohjaus osoittautuu välttämättömäksi, valo-ohjelmat päivitetään vastaamaan nykyisiä liikennemääriä.

Anna palautetta suojatiekokeilusta

Lisätietoja

Aihealueet