Hyppää sisältöön

Ankkurin rannalle on perustettu mato-onkilainaamo

Toukokuussa valmistunut mato-onkilainaamo on #OmaLahti -osallistuvan budjetoinnin asukasidea.
Ankkurin uimaranta

Lahden osallistuvan budjetoinnin äänestyksessä Pohjoisen alueen voittajaksi noussut mato-onkilainaamo on valmistunut ja toiminnassa. Kaikille avoin mato-onkien lainauspiste sijaitsee Ankkurin roskapihtilainaamon yhteydessä. Lainattavia onkia on kolme ja madot onkeen saa lainauksen yhteydessä olevasta merkitystä matopurkista. Lainaus on maksutonta ja perustuu luottamukseen, eikä tarvikkeita varata. Lainaamojen telineen tunnistat sinisestä ulkoasusta.

Idean toteuttamisesta vastaa ympäristöpalvelut ja kaupunkitekniikka yhteistyössä yhdistystoimijan kanssa. Ankkurilahden asukasyhdistys ry on ideoinut lainaamon käytännön toteutuksen ja kunnossapitää lainaamoa kesän ajan kaikille kaupunkilaisille. Mato-onkilainaamo sijaitsee Ankkurin rannassa roskapihtilainaamon yhteydessä, joka aiemmin perustettiin osana Lahden ympäristöpääkaupunki-hanketta. Roskapihtilainaamolle on perustettu oma julkinen ja kaikille avoin Facebook-ryhmä ”Lahti Roskapihtilainaamo” 

”Mato-onkilainaamo on tarkoitettu aikuisten ja lasten yhteiseksi iloksi Ankkurin ranta-alueella. Harrastus sopii erinomaisesti ympäristökaupunki-Lahdelle, sillä Vesijärven kalat ovat nykyisin suurta herkkua”, toteaa asukasyhdistyksen puheenjohtaja Niko Niemi. ”Toivomme, että käyttäjät toimivat vastuullisesti eli palauttavat onget ja matopurkit asianmukaisesti. Tämän kesän kokemuksilla päätetään jatkosta. Puheenjohtaja Niko Niemi toivottaa ”kireitä siimoja” kaikille mato-onkilainaamon käyttäjille.

Mato-onkilainaamo on #OmaLahti -osallistuvan budjetoinnin asukasidea. Tänä vuonna Lahden kaupunki toteuttaa yhteensä 33 osallistuvan budjetoinnin asukasideaa. Lue lisää ja katso kaikki osallistuvan budjetoinnin toteutettavat ideat osoitteesta lahti.fi/osbu

Onkilainaamon sijainti Karttapalvelussa