Hyppää sisältöön

Antti Sihlman asettui sattumalta Lahteen, mutta ei aio enää lähteä minnekään

Loistavat liikuntamahdollisuudet, työ ja ystävät saivat Antti Sihlmanin rakastumaan Lahteen. ”Moni pääkaupunkiseudulla asuva on kateellinen näistä mahdollisuuksista”
Lahtelainen Antti Sihlman harrastaa myös padelia.

Antti Sihlman päätyi Lahteen sattumalta urheilun ja opiskelupaikan perässä. Hän muutti vuonna 2001 Pukkilasta Lahteen opiskelemaan tietojenkäsittelyä silloisessa Lahden ammattikorkeakoulussa. Hän halusi pelata salibandya korkeimmalla sarjatasolla järkevän matkan päässä. Sihlmanin pelipaikka vaihteli vuosien mittaan, mutta Lahdesta pääsi sujuvasti pelaamaan joka kuntaan ja suuntaan.

– Urheiluaikana kävin kotona käytännössä vain nukkumassa. Sitten Lahdesta löytyi minulle töitä, mikä sai jäämään kaupunkiin. Arvostan palveluita enkä olisi missään vaiheessa halunnut asua pienemmällä paikkakunnalla.

Lahdessa lenkkiseuraa saa aina

Sihlmanin aktiivista peliuraa jatkui vuoteen 2017 asti. Sen jälkeen hän on ollut erityisen kiitollinen Lahdesta ja kaupungissa luomistaan sosiaalisista suhteista.

– Tiedän, että saan aina lenkkiseuraa ja pääsen pelaamaan. Täällä kaikki mahtuvat harrastamaan. Näin impulsiivisen ihmisen olisi mahdoton asua paikassa, jossa jokainen vuoro pitäisi varata viikkoja etukäteen.

Aktiiviliikkujana Sihlman on testannut kattavasti kotikaupunkinsa kaikki liikuntapaikatHän harrastaa muun muassa salibandya, hiihtoa, soutua, golfia ja pyöräilyä.  

Sihlman antaa kiitosta erityisesti perinteisille Salpausselän laduille sekä viime vuosina rakennetuille maastopyörä- ja vaellusreiteille. Yksi Sihlmanin hurjimmista kokemuksista on ollut Red Bull -ylämäkijuoksu Lahden suurmäessä. Lisäksi Sihlman ajaa mielellään maantiepyörällä 80 kilometriä Vesijärven ympäri. 

Lassi Häkkinen
Lahtelainen Antti Sihlman viihtyy Salpausselällä.

Sihlmanin koti sijaitsee luonnonsuojelualueen reunassa pohjoisessa Lahdessa, kuusi kilometriä keskustasta Kilpiäisten kaupunginosassa.

– Metsä näkyy ikkunasta ja rantaan on parisataa metriä. Kesällä voin lähteä soutamaan ja hyvinä talvina hiihtämään Vesijärven jäälle. Polkupyörällä pääsen keskustaan, satamaan syömään tai Takkulan golfkentälle 15 minuutissa. Moni pääkaupunkiseudulla asuva kaverini on kateellinen näistä mahdollisuuksista.

Kaikki on lähellä ja matkat taittuvat vartissa

Aamuisin Sihlman lähtee usein pariksi tunniksi pelaamaan mailapeli padelia Kiveriön kaupunginosassa sijaitsevalle hallille. Aamiaisen jälkeen hän palaa kotiinsa Kilpiäisiin. Vaikka paikat ovat eri puolella Lahtea, matka taittuu vartissa.

Aamu-urheilun jälkeen Sihlman alkaa tehdä töitä etänä kansainvälisessä ohjelmistoyrityksessä. Hänen asiakkaansa asuvat ympäri maailmaa, joten mies räätälöi työaikansa tarvittaessa aamuyön tunneille tai myöhäiseen iltaan. Kun kaikki on lähellä, vaihtelevat aikataulut eivät haittaa.

Tietotekniikan lisäksi Sihlman on ottanut haltuun valokuvauksen, jota hän tekee sivutoimisesti myös ammatikseen. Sihlman jakaa Instagramissa aktiivisesti kuvia Lahden luonnosta ja liikuntapaikoista.

Teksti: Ina Ruokolainen
Artikkeli on julkaistu myös Lahden kaupungin mainospaikalla HS.fi-palvelussa.

Tutustu Lahteen ja lahtelaisiin!

Aihealueet