Hyppää sisältöön

Anttilan korttelin suunnitelmat rakennus- ja ympäristölupalautakunnan päätettäväksi

Rakennus- ja ympäristölupalautakunta käsittelee kokouksessaan 18.4. useita rakennuslupia Paavolassa sijaitsevaan Anttilan kortteliin liittyen.

Entisen Anttilan tavaratalon paikalle suunnitellaan suurta päivittäistavaramyymälää, asuntoja ja tornitaloa.

Kaksi rakennuslupaa koskee uudisrakentamista. Osoitteeseen Kauppakatu 16 suunnitellaan seitsenkerroksista asuinkerrostaloa. Kerrostalon alakerrassa on liiketilaa ja pääsisäänkäynti sisäpihan myymälään.

Korttelin sisäosaan suunnitellaan suurta päivittäistavaramyymälää, joka sisältää pysäköintikellarin. Myymälän katolle tulee viereisten asuintalojen ja toimistojen pysäköintipaikat ja asukkaiden piha-alueet.

Kaksi rakennuslupaa liittyy julkisivu-uudistuksiin. Myymälän vuoksi korttelin sisäpihan korkeus nousee. Osoitteessa Vesijärvenkatu 15 olevan asuinrakennuksen julkisivu jää osittain myymälärakennuksen taakse. Sen julkisivu uudistetaan ja taloon rakennetaan uudet parvekkeet. Vesijärvenkatu 17 kiinteistöstä aiotaan purkaa osa kellarista ja alimmista kerroksista ajoluiskan rakentamiseksi.

Renkomäen soranottoalueen maisemointia aiotaan jatkaa

Rakennus- ja ympäristölupalautakunta käsittelee Renkomäen soranottoalueen maisemointilupaa sekä aiempaan hakemukseen verrattuna huomattavasti pienempää soranottolupaa. Alueelta on otettu soraa jo 60 vuoden ajan.

Maisemoinnin tavoitteena on suojella soranottoalueen pohjavettä, turvata alueen harvinaisten kasvi- ja eläinlajistojen kasvuympäristöt sekä parantaa alueen virkistyskäyttömahdollisuuksia.

Rakennus- ja ympäristölupalautakunnan kokouksen 18.4. esityslista