Hyppää sisältöön

Asukaswebinaari saostus- ja umpisäiliölietteiden kuljetusjärjestelmästä järjestetään 29.4.2024

Millainen on vakituisten ja vapaa-ajan kiinteistöjen saostus- ja umpisäiliölietteiden kuljetuksien tilanne tällä hetkellä? Mitä käytännössä tarkoittaisi, jos kunta eli Salpakierto järjestäsi asukkaiden saostus- ja umpisäiliölietteiden kuljetukset? Nämä ja paljon muuta selviää asukaswebinaarissa.

Tervetuloa mukaan Lahden seudun jätehuoltoviranomaisen järjestämään asukaswebinaariin, jossa esitellään jätehuoltoviranomaisen tekemää saostus- ja umpisäiliölietteiden kuljetusjärjestelmäselvitystä.

Saostus- ja umpisäiliölietteen asukaswebinaari järjestetään verkossa Teams-alustalla maanantaina 29.4.2024 klo 17–18. Liity mukaan tästä Teams-linkistä. Tilaisuus on kaikille avoin. Tervetuloa kuulolle!

Ohjelma:

  • Saostus- ja umpisäiliölietteen kuljetusjärjestelmäselvitys, jätehuoltopäällikkö Tiia Yrjölä, Lahden seudun jätehuoltoviranomainen
  • Saostus- ja umpisäiliölietteiden kuljetus kunnan järjestämänä, toimitusjohtaja Johanna Rusanen, Salpakierto Oy

Lahden seudun jätehuoltoviranomainen on tehnyt jätelain edellyttämän saostus- ja umpisäiliölietteiden kuljetusjärjestelmäselvityksen, jossa tarkastellaan, voidaanko asuinkiinteistöjen lietteenkuljetus järjestää jatkossa kiinteistönhaltijan järjestämänä kuljetuksena, vai tuleeko siirtyä kunnan eli Salpakierron järjestämään lietteen kuljetukseen. Kuljetusjärjestelmäselvitys on julkaistu Lahden seudun jätelautakunnan 18.4.2024 kokouksen yhteydessä. Asukkaat voivat antaa mielipiteensä saostus- ja umpisäiliölietteen kuljetusjärjestelmäpäätöksestä kuulutuksessa annetun ohjeen mukaisesti. Lahden seudun jätelautakunta päättää saostus- ja umpisäiliölietteiden kuljetusjärjestelmästä myöhemmin vuoden 2024 aikana. Päätös koskee koko Lahden seudun jätelautakunnan toimialuetta, johon kuuluvat Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki ja Pukkila.

 

Lisätietoja: jatehuoltoviranomainen@lahti.fi

29.4.2024 uutista on päivitetty lisäämällä linkit jätelautakunnan 18.4.2024 kokouksen pöytäkirjaan ja kuulutukseen.