Hyppää sisältöön

Asukkaiden toivomat penkit ja istutukset rauhoittamaan liikennettä Mattsonin aukiolla

Asukkailta tulleiden toiveiden mukaisesti, Mattsonin aukiolla lisätään istutuksia, penkkejä ja pyöräparkkeja. Tavoitteena on rauhoittaa turhaa läpiajoliikennettä.  
Panimokatu-tiekyltti ja ulkovalot Malskin kerrostaloalueella

Katusuunnitelman muutos on tehty alueelta tulleiden palautteiden johdosta. Läpiajo häiritsee ja luo vaaratilanteita. Malskin alueella sijaitseva Mattsonin aukio on kaavoitettu jalankululle ja pyöräilylle. Sallittuja ovat vain huoltoajo ja tonttiliikenne.  Alueella asuvien toiveena on viihtyisämpi alue, jolla ei olisi tarpeetonta autoliikennettä. Ensimmäinen vaihe toteutettiin viime vuonna, kun alueen reiteille tehtiin hidasteet.

Mattsonin aukiolle tulee lisää nykyisen kaltaisia pergoloita ja penkkejä. Vanhat penkit kunnostetaan. Mallaskatu kolmosen ja nelosen väliin rakennetaan viherkattoinen pyöräkatos ja uudet pyörätelineet. Pergoloiden spottivalaisimet tuovat tunnelmallista valaistusta pimeän aikaan ja istutuksissa ilahduttavat muun muassa lamohietakirsikka, keijuangervo ja villiviini.

Rakentaminen alkaa *huhtikuun lopussa ja valmistuu 30. kesäkuuta mennessä. Pyöräkatos toteutuu tämän vuoden aikana. Alueella tulee olemaan työmaaliikennettä ja aukio on pois käytöstä rakentamisen ajan. Kiinteistöjen huoltoajoreitit toimivat normaalisti ja pelastusreitit huomioidaan työmaasuunnittelussa.

Alueen rakentaa Viherpalvelut Hyvönen Oy.

Lisätietoja  
Kati Konivuori
projektipäällikö
Kaupunkitekniikka
Lahden kaupunki
p. 044 416 4795

*Uutista päivitetty 26.3. klo 12.30. Rakentaminen alkaa huhtikuun lopussa, ei puolivälissä. 

Aihealueet