Hyppää sisältöön

Climate Campaigners -ilmastosovellus kokoaa kansainväliset ympäristöosaajat Lahteen

Lahden kaupunki ja LUT-yliopisto isännöivät tällä viikolla kansainvälisen Climate Campaigners -hankkeen kokousta Lahdessa. Tutkimushankkeessa kehitetään mobiilisovellusta, jonka avulla lahtelaiset voivat seurata omaa henkilökohtaista hiilijalanjälkeään ja tehdä arjen ilmastotekoja.

Sovellus on suunniteltu kannustamaan käyttäjiä tekemään valintoja, jotka vähentävät hiilidioksidipäästöjä. Se tarjoaa käyttäjille päivittäisiä haasteita, joiden avulla he voivat saada reaaliaikaista tietoa ilmastotekojensa vaikutuksesta hiilijalanjälkeensä.

Kansainvälisten hankepartnereiden joukossa on useita tutkimuspartnereita sekä Lahden lisäksi 12 muuta kestävää kaupunkia: Kapkaupunki, Dublin, Freistadt, Grenoble, Izmir, La Libertad, Linz, Milano, Pesaro, Skopelos, Trois-Rivières ja Vilna.

Climate Campaigners -sovelluksessa myös jokainen lahtelainen voi osallistua ympäristön hyväksi ja samalla edistää Lahden ilmastotyötä. Lahden kaupunki tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2025 mennessä, ja arjen valinnoilla on tässä suuri merkitys. Lahden kaupunki ja LUT-yliopisto haluavat olla edelläkävijöitä ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja toivottavat kansainväliset kumppanit lämpimästi tervetulleiksi.

Lisätiedot:

Lahden kaupunki
projektipäällikkö, ympäristökoordinaattori Jenni Rahkonen
jenni.rahkonen@lahti.fi,
p. 044 482 6646

vuorovaikutussuunnittelija, Lotta Mallinen
lotta.mallinen@lahti.fi,
p. 044 482 6647

Climate Campaigners -hankkeen nettisivut

Aihealueet