Hyppää sisältöön

Dalia Stasevska jatkaa Sinfonia Lahden ylikapellimestarina

Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunta päätti kokouksessaan 22.3.2023 Dalia Stasevskan sopimuksen vuoden jatkoajasta. Sopimus alkaa 1.8.2024 ja päättyy 31.7.2025. Sibelius-festivaalin lisäksi Stasevska johtaa viisi kausikonserttiviikkoa.
Sinfonia Lahden ylikapellimestari Dalia Stasevska

Stasevska on toiminut Sinfonia Lahden ylikapellimestarina ja Sibelius-festivaalin taiteellisena johtajana syksystä 2021 alkaen. Hänen ohjelmisto- ja taiteilijavalintansa ovat herättäneet runsaasti mielenkiintoa.

Sinfonia Lahden vt. intendentti Maija Kylkilahti iloitsee yhteistyön jatkumisesta.
– Dalia Stasevska on Suomen kysytyimpiä kapellimestareita maailmalla, ja kiireestä huolimatta saimme häneltä vuoden jatkokauden. Hänen vierailunsa Lahdessa ovat tuoneet upeita elämyksiä niin yleisölle kuin orkesterille.

– Olen iloinen saadessani jatkaa Sinfonia Lahden ylikapellimestarina. Minulle on syntynyt lämmin suhde orkesteriin ja kaupunkiin. Olen sydämeni pohjasta kiitollinen erityisesti Ukrainalle osoitetusta tuesta ja avusta, kertoo ylikapellimestari Dalia Stasevska.
– Ihailen orkesterin ja yleisön ennakkoluulottomuutta ja heittäytymistä kanssani kohti uusia tuulia, ja nyt kun olemme hyvässä vauhdissa, odotan innolla tulevaa.

– Sinfonia Lahden korkealla taiteellisella profiililla tekemä työ yhtenä Lahden kaupungin tärkeänä vetovoimatekijänä on sujunut Stasevskan luotsaamana erinomaisesti. On upeaa, että tämä yhteistyö saa nyt jatkoa, toteaa Lahden kaupungin sivistysjohtaja Tiina Granqvist. 

Lisätietoja

Sinfonia Lahti 
Maija Kylkilahti, vt. intendentti, puh. 050 518 4486
http://www.sinfonialahti.fi

Dalia Stasevskan haastattelupyynnöt:
Marianne Mokkala-Räty, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Sinfonia Lahti, puh. 044 482 6846

https://www.daliastasevska.com/suomeksi

https://www.sinfonialahti.fi/orkesteri/

Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnan kokouksen 22.3.2023 esitylslista Dynasty-verkkopalvelussa