Hyppää sisältöön

DraamaLaBin kevään teatteriesitys Sovituksia saa ensi-iltansa 9.6. Vaahterasalissa

Lahden nuorisopalveluiden DraamaLaB tuo Vaahterasalin lavalle teatteriesityksen Sovituksia 9.6.-15.6.2023. Sovituksia on 17–29-vuotiaiden nuorten työryhmän ideoima ja itse rakentama teatteriesitys, jossa katsoja pääsee ihmisyyden teemojen äärelle. Esitys kutsuu katsojan pohtimaan sitä, mikä merkitys ihmisen sisäisellä voimalla on, kun ulkopuolista kaaosta ei voi hallita. Miten pitää itsestä huolta kaiken kaaoksen keskellä? Miten sovittua osaksi ympäröivää maailmaa?

 

Sovituksia on rakentunut devising-tekniikalla, jossa työryhmä vaikuttaa esityksen materiaalin syntymiseen ja kokonaisuuden muodostamiseen ideoinnin, improvisoinnin ja keskustelun kautta. Esityksessä on näkyvissä työryhmän omia ajatuksia ympäröivästä maailmasta, tunnistettavia elementtejä kenen tahansa elämästä sekä kauniita tuokioita sisäisen voiman äärellä.

Sovituksia esityksessä nousee esille, millaista on elää tässä maailmassa, kun ympärillä sattuvat tapahtumat ovat hallitsemattomia ja ulkoa tulevat paineet ja omat sisäiset esteet aiheuttavat kaaosta. Lavalla nähdään kuvaa, ääntä, liikettä ja kohtauksia, joista muotoutuu ajatuksia herättävä teatteriesitys.

Esityksen on ohjannut, ja sen lopullisen käsikirjoituksen, työryhmän ideoiden pohjalta, on kirjoittanut Lauri Keskiväli. Esityksen visuaalisesta materiaalista vastaa Helmi Virtanen, liikkeellisestä materiaalista Emma Yildirim ja valoista sekä tekniikasta Ilkka Kivi. Lavalla nähdään seitsemän DraamaLaBin jäsentä.

DraamaLaBilla työskentelee työkokeilussa 17–29-vuotiaita nuoria, jotka ovat kiinnostuneita kulttuurialasta ja teatterin mahdollisuuksista viedä omaa elämää eteenpäin kohti työtä ja koulutusta. DraamaLaBilla työskennellään Vaahterasalin teatteritilassa päivittäin viiden kuukauden jaksoissa. Jakson aikana toteutetaan erilaisia taide- ja kulttuurialan projekteja, tutkitaan omaa ilmaisua sekä tehdään teatteria. Seuraava DraamaLaBin jakso alkaa elokuussa ja haku siihen aukeaa kesäkuussa.

Sovituksia työryhmä järjestää mediatilaisuuden Vaahterasalissa maanantaina 5.6. klo 13.00, jossa pääsee näkemään otteita esityksestä ja on mahdollisuus haastatella työryhmää.

Esitykset

Vaahterasalissa, Aleksanterinkatu 26B
Pe 9.6. klo 19 (Ensi-ilta)
La 10.6. klo 19
Ti 13.6. klo 15
ke 14.6. klo 15
To 15.6. klo 19

Esityksen kesto n. 45min
Lipun hinta 10 € (5 € opiskelijat, työttömät, eläkeläiset ym.)

Lisätiedot

esityksestä, mediatilaisuudesta ja DraamaLaBiin hakeutumisesta

Lahden kaupungin nuorisopalvelut, DraamaLaB
Auli Wallenius, 050 383 6464
auli.wallenius@lahti.fi