Hyppää sisältöön

Ehdota nimiä terveysmetsän reiteille

Lahden terveysmetsään rakennetaan kevään ja kesän aikana oleskelukatos, joogatasanne, pitkospuita, penkkejä ja opasteita. Osallistu reittien nimikilpailuun ja voita lahjakortti uimahalliin.

Lahden terveysmetsä on tarkoitettu erityisesti Päijät-Hämeen keskussairaalan käyttöön rentouttavaksi ja kuntouttavaksi luontoympäristöksi. Samalla se on kaikille avoin luontopolku.

Terveysmetsä sijaitsee Päijät-Hämeen keskussairaalan läheisyydessä Kintterön luonnonsuojelualueella. Reitille rakennetaan oleskelukatos, joogatasanne ja penkkejä, jotka houkuttelevat kävijöitä pysähtymään metsässä ja nauttimaan luonnon hyvinvointivaikutuksista. Lisäksi Kintterönlammen ympäristöön rakennetaan pitkospuita helpottamaan kulkemista.

Rakentamistyöt metsässä alkavat keväällä lumien sulettua ja valmistuvat syksyllä.

Mikä nimeksi metsäpolulle ja esteettömälle reitille?

Terveysmetsässä on kaksi eri tasoista reittiä:

  1. Kintterön luonnonsuojelualueella kiertelevä metsäpolku ja
  2. Likolammen esteetön reitti Päijät-Hämeen keskussairaalan vieressä.

Sekä metsäpolulle että esteettömälle reitille etsitään nyt nimiä. Voit osallistua omalla ehdotuksellasi 3. huhtikuuta saakka. Jätä nimiehdotuksesi joko molemmille reiteille tai vain toiselle niistä tällä lomakkeella.

Paras ehdotus palkitaan lahjakortilla uimahalliin, joten halutessasi voit ilmoittaa myös yhteystietosi. Paina lomakkeen lopussa Lähetä-nappia, jonka jälkeen selain siirtyy erilliselle yhteystietolomakkeelle.

Suppamaastoa ja esteetöntä kulkemista

Terveysmetsän metsäpolku sijoittuu pääosin Kintterön luonnonsuojelualueelle, jossa kävijä pääsee nauttimaan Salpausselälle tyypillisestä suppamaastosta. Metsäpolulla voi ihastella hienoa suppasuota ja levähtää Kintterönlammen rauhoittavassa maisemassa. Metsäpolku kulkee osittain yhtä matkaa maastoliikuntapolun kanssa, joka on tarkoitettu niin kävelijöiden kuin pyöräilijöidenkin käyttöön.

Likolammen esteetön reitti sijaitsee aivan Päijät-Hämeen keskussairaalan vieressä ja on siten helposti saavutettavissa sairaalan henkilökunnalle ja asiakkaille. Esteettömällä reitillä on helppo liikkua apuvälineillä tai ilman ja nauttia lammen rauhoittavasta näkymästä. Reitin varrella pääsee ihastelemaan myös Lahden taiteilijaseuran toteuttamia puuveistoksia.

Terveysmetsää kehitetään EU-projektin tuella

Lahden terveysmetsää kehitetään osana EU Horisontti -rahoitteista GoGreenRoutes-projektia. Projektin kuudessa kehittäjäkaupungissa toteutetaan tämän vuoden aikana erilaisia luontopohjaisia ratkaisuja ja selvitetään niiden vaikutuksia luontoon ja ihmisten hyvinvointiin. Toukokuussa projektin tutkimusryhmä on tulossa Lahden terveysmetsään tekemään mittauksia, havainnointia ja haastatteluja.

Ehdota nimeä reiteille

Lisätiedot