Hyppää sisältöön

Ehdota vuoden 2022 ympäristöpalkinnon saajaa viimeistään 4.9.

Jokaisessa Lahden seudun Ympäristöviikkoa viettävässä kunnassa ja kaupungissa palkitaan vuosittain hyviä ympäristötekoja ja niiden tekijöitä. Palkittava teko voi olla pieni tai suuri, saaja voi olla yksittäinen ihminen, yhteisö tai yritys, ja kuka tahansa voi ehdottaa palkittavaa.Kenelle ympäristöpalkinto mielestäsi kuuluu vuonna 2022? Lähetä ehdotuksesi viimeistään 4.9. sähköpostilla osoitteeseen ymparisto@lahti.fi. Voit myös toimittaa ehdotuksesi suoraan kuntien palkitsijatahoille. Palkinnon jakaa Hartolassa ja Sysmässä Itä-Hämeen luonnonsuojeluyhdistys ry, Heinolassa Heinolan kaupungin ympäristönsuojelu ja Hollolassa Hollolan luonnonsuojeluyhdistys ry yhdessä Hollolan kunnan kanssa. Iitissä ympäristöpalkinnon jakaa Pohjois-Kymen Luonto ry ja Lahdessa Lahden kaupunki.

Vuoden 2021 Lahden ympäristöpalkinnon sai limnologi Juha Keto. Tunnustus myönnettiin kiitoksena mittavasta elämäntyöstä Vesijärven suojelemisen ja kunnostuksen, sekä Lahden vesien- ja luonnonsuojelun hyväksi.

Ympäristöpalkinnon lisäksi Lahdessa jaettiin kaksi kunniamainintaa, joista toisen sai biologi Antti Hovi niin ikään mittavasta elämäntyöstä luonnonsuojelun, luonnontutkimuksen ja perinnemaisemien säilyttämisen hyväksi. Toisen kunniamaininnan sai Lahden seudun oppaat kiitoksena vuodesta 1975 jatkuneesta Lahden kaupungin tunnetuksi tekemisestä, ja erityisesti vuosien 2020-2021 aikana painottuneesta ympäristöasioiden ja Euroopan ympäristöpääkaupungin tunnetuksi tekemisestä.

Lisää tietoa seudullisen Ympäristöviikon kotisivuilta